Giresun’un Görele İlçesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında organize edilen okul aşıları ilçe genelinde başladı.

İlçe genelinde 338 İlkokulun 1. sınıf öğrencisine kızamık, kızamıkçık, kabakulak (K.K.K.) aşısı ve Difteri, aselüler boğmaca, tetanos, inaktif polio (TETRAXİM) aşısı ile 415 Ortaokul ‘da 8. sınıf öğrencilerine tetanoz aşısı Giresun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Görele Toplum Sağlığı Merkezi’in oluşturduğu aşı ekipleri ile yapılmaya başlandı.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu Tabibi ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özge Bebek, aşıların, aşı ile korunulabilir bulaşıcı hastalıklarda en etkin korunma aracı olduğunu söyledi.

Dr. Bebek, "Hastalıklar geçirildiğinde hastaneye yatış, ilaç kullanımı, iş gücü kaybı, sakatlık gibi maddi-manevi olumsuzluklar olabilirken, aşı yapıldığında ise hem bu hastalıkların önüne geçilmekte hem de iş gücü kaybı olmamakta, oluşabilecek salgınların önüne geçilmektedir. Hastalıklar geçirildiğinde hastalığa özgü bulgularla seyretmekle birlikte bazı hastalıklar seyrinde ve sonrasında sakatlık ve ölüm olabilmektedir. Halbuki aşılar sayesinde bu kötü sonuçlarla karşılaşmamak mümkündür. Aşılama öncesinde aşıya engel bir durumun olup olmadığı sağlık personelimiz tarafından sorulmakta olup, var ise bunun aşı olacak kişi veya velisi tarafından belirtilmesi gerekmektedir. Aşı yapılmasından sonra gelişebilecek basit yan etkiler (aşı yapılan bölgede kızarıklık, şişkinlik, ağrı vb.) konusunda ebeveynlere aşı uygulayan sağlık personeli tarafından bilgilendirme yapılmaktadır’’dedi.