Giresun İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında Ar-Ge Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan turizm araştırması gündeme damgasını vurdu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, başkanlığında yapılan Kasım ayı toplantısında AR-GE ve Tarife Komisyonu’nun hazırladığı turizm raporu okundu.

Giresun’a gelen mevsimlik fındık işçilerinde dahi turistten sayıldığı raporu okuyan Komisyon Başkanı Abdullah Tekbaş, şu bilgileri verdi:

“İlimize 2014 yılı eylül ayı itibarıyla gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama ve günü birlik ziyaretleri ilgili kurumlardan bilgi alınarak tespit edilmiştir. Buna göre ilimize konaklama olarak yerli turistin gelen sayısı 32 bin 583’tür ve bu rakama mevsimlik gelen işçi sayıları da dahildir. Yabancı gelen turist sayısı ise 2 bin 67’dir. Toplamda konaklama olarak ilimize yerli ve yabancı 34 bin 650 turist gelmiştir. Geceleme olarak ise yabancı 2 bin 931, yerli 45 bin 654 olmak üzere toplamda 48 bin 576 turisttir.Günü birlik ziyaretçi turist rakamlarında ise yerli 503 bin 293, yabancı 36 bin 283 olmak üzere toplamda 539 bin 576 turist gelmiştir.”

Turizmin gelişmesi içinde önerilerin yer aldığı AR-GE Tarife Komisyon raporunda, adanın turizme kazandırılması, şehir merkezine yakın yerlere mesire alanları kazandırılması, turizm alt yapısı ve ulaşım sorunlarının çözülmesi gerektiği belirtildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise “Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılmasının ardından turizmin gelişeceğine inanıyoruz. Kaldı ki bu doğrultuda bizlerde meclis üyeleri olarak gelecek 4 yıl içerisinde turizm altyapı sorununu çözmeliyiz” dedi.