Giresun’un Şebinkarahisar’da ilçesinde yeniden hayata geçirilmesi hedeflenen tütün üretiminde gözler şimdi de organik tütüne çevrildi.

Geçtiğimiz yıllarda, Şebinkarahisar’da üretimine başlanan Yunan tütününden sonra Virjinya tütünü de rağbet görmemiş ve bu yetiştiren üreticiler ekonomik geliri düşük olduğu için üretimden vazgeçmişti. Bu yıl ise başka bir firma Şebinkarahisar’a gelerek Organik Tütün ekimi için gerekli çalışmalar başladı.

Şebinkarahisar Ziraat Odasını ziyaret eden firma yetkilisi Hasan Özcan, organik üretimde tütünü 14 ila 16 TL’den alabileceklerini belirterek destek istedi. Görüşme hakkında değerlendirme yapan İlçe Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan, organik türünün diğer tütüne göre daha fazla ekonomik getirisi olduğunu söyledi. Arslan “Organik Tütün üretiminin ilçemizde başlatılması planlanmakta olup bu kapsamda tütün firması yetkilileri ile İlçemiz Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç ile de görüşülmüş olup Kaymakamımız da bu konuda olumlu görüş bildirerek destek olacağını açıklamıştır" dedi.

Tütün üretimi yapmak isteyenlerin Ziraat Odasına müracaat etmeleri durumunda kendilerine her türlü destek ve yardımın yapılacağını da ifade eden Ziraat Odası Başkanı Arslan “Daha önceki yıllarda ilçe ekonomisi için büyük bir gelir kaynağı olan ve hemen hemen her kesimden halkımızın ürettiği tütün zamanla konulan kotalar, diğer engeller ve devlet kurumlarının özelleşmesi sonucu devlet tarafından tütün alımı yapılmaması nedeniyle cazibesini kaybetmişti ancak Ziraat Odamızın girişimleri sonucu ilçemize 2 adet özel firma çağrılarak gerekli çalışmalar başlatılmış ve ilçemizde özel sektör ile tütün ekmek isteyen üreticiler bir araya getirilerek sözleşmeli tütün üretimi sağlanmış bir çok üretici bu sayede yeniden tütün ekerek ek bir gelir elde etmişti" dedi.