Giresun’dan İstanbul’a gelen ilçe belediye başkanları, toplantılara katıldılar ve ziyaretlerde bulundular.

Giresun’dan gelen heyette, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Görele Beldiye Başkanı Tolga Erener, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk, Ören Belediye Başkanı Habip Usta yer aldılar.

Karadeniz Belediyeler Birliğinin toplantısına katılmak üzere İstanbul’a gelen başkanlar, önce Eyüp’ün Giresunlu Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı ziyaret ettiler. Başkan, Giresunlu hemşehrilerini ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu söyledi ve Eyüp Sultan için gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Aydın, başkanlara Eyüp’ün tarihi ve kültürel eserlerini de gezdirdi. Tarihi Cülus Yolu’nda devam eden yenileme çalışmalarını göstererek bilgi verdi. Remzi Aydın, Giresunlu belediye başkanlarına Eyüp Belediyesi Ensar Konağı’nda öğle yemeği verdi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın da refakat ettiği ziyaretlerde başkanlar daha sonra; Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı ziyaret ettiler. Ziyarette, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Giresunlu Şahin Pirdal, Gaziosmanpaşa Giresunlular Dernek Başkanı Mehmet Halil Hayta ve bazı Giresunlular yer aldılar.

Giresunlu belediye başkanları daha sonra AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal’ı makamında ziyaret ettiler. Başkanlar son olarak Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi ortaklarından Mustafa Hayta’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Esenler Belediyesini de ziyaret eden başkanlar, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’yu ve belediye başkan yardımcısı Faruk Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.

Başkanlarla birlikte boğaz turuna çıkan Federasyon Başkanı Hasan Turan, “Hemşerilerimizi İstanbul’da ağırlamaktan çok mutlu oldum, biz birbirimizden güç alıyoruz, başkanlarımızla fikir alışverişinde bulunduk, biz İstanbul’dayız ama kalbimiz ve bir ayağımız hep Giresun’da” dedi.