KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Hasan Karahan, yıl sonunun yaklaştığını hatırlatarak, yarım kalan işlerin mutlaka bitirilmesi talimatını verdi.

İşlerin yerinde yapılmasını da isteyen Vali Karahan, “Bundan sonra yatırım işlerimizi daha hızlı olsun diye Köylere Hizmet Götürme Birlikleri vasıtasıyla yerinde yapalım. Kaymakamlıklarımızın, ilgili müdürlüklerin takibinde olsun diye böyle bir strateji değişikliği yapacağız. Şimdiye kadar merkezden yapmaya çalıştık ama işler yığılınca merkez yetişemiyor. İlçe imkanları, merkezin desteği ve gerekirse özel hizmet alımlarıyla hizmetleri en iyi şekilde yapacağız” dedi.

Konuşmanın ardından kaymakamlarda ilçelerdeki son durum hakkında bilgi verdiler. İlçelerde yapılan KÖYDES işleri slayt sunumuyla anlatıldı.

Toplantıda bu yıl 13 milyon 98 bin Türk Lirası ödenek geldiği, bu ödeneğin 8 milyon 625 bin lirasının yüzde 66’sının harcandığı belirtildi. Yıl içerisinde 369 proje hedeflendiği, bunlardan 274’ünün yüzde 74’ünün bitirildiği belirtildi. Bugüne kadar 44 km. stabilitize, 42 km. 1. Kat asfalt, 58 km. 2. Kat asfalt, 27 km beton, 410 km. onarım, bin 229 km taş duvar, 1 köprü, 1 menfez yapıldığı, yine 59 köy ve 24 mahalle olmak üzere toplam 83 üniteye içme suyu hizmeti götürüldüğü açıklandı.