Giresun’un Görele ilçesinde Halil Gürel Anadolu Lisesi’nin, Giresun Üniversitesi (GRÜ) Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’na devredilecek olmasının gündeme gelmesinin ardından veliler eylem yaptı.

Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen bir grup öğrenci velisi, “Yeni okullar yapılsın, fakat okulumuz devredilmesin” eylemi yaparak öğrencilerinin mağdur edilmemesini istediler.

İlçede bulunan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yeni bina yapılıncaya kadar, bir başka okula tahliye edilmesi öne sürülen Halil Gürel Anadolu Lisesi binasına taşınacağı yönündeki çalışmalara veliler tepkisiz kalmadı.

Halil Gürel Anadolu Lisesi Aile Birliği tarafından okul önünde düzenlenen eylemle veliler tepkilerini dile getirdiler. Yaklaşık 300 öğrencisi bulunan Halil Gürel Anadolu Lisesi binasının 2 yıllığına (UBYO) Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’na devredilmesi söz konusu olan okulun öğrencileri eğitimine Görele Nihat Gürel Fen Lisesi’nde devam edeceği bildirilirken öğrenci velileri ise, okullarını boşaltmak istemediklerini belirttiler.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Emekli Öğretmen Habip Yılmaz, veliler adına yaptığı açıklamada; “Biz üniversiteye karşı değiliz geçici de olsa Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun bu okula taşınmasına karşıyız. Son sınıf öğrencilerimizin geleceklerini belirleyecek olan YGS ve LYS sınavlarını göz önünde bulundurarak taşıma işinin ertelenmesini bekliyoruz. Şimdi vicdanlara sesleniyoruz Hasan Ali Yücel ve Mehmet Gürel okullarında bina eksikliliğinden dolayı hem ilkokul hem de ortaokul beraber eğitim görürken, Sağlık Meslek Lisesi bina eksikliğinden dolayı Görele Lisesi’nin bodrum katında ve kalorifer dairesinin yanında eğitim öğretim görürken Halil Gürel Anadolu Lisesi binası ihtiyacımız yok üniversiteye verilsin ‘’nasıl’’ diyeceksiniz? Elbette ki bizlerde ilçemizde üniversiteli öğrenciler olsun hem ekonomiye hem de sosyal kültürel alanlara katkı olsun istiyoruz. Ama çözüm bu değil. Çözüm olmadığı gibi ileride başka sorunlara sebep olacaktır. Çözüm Önerileri’nin başında merkezi yönetimden ödenek çıkartılması olmalı. Okul bina sayısı arttırılmalıdır. Üniversiteyi biz de istiyoruz. Ama okulları kaybederek değil. Bina yaparak, yurt yaparak ve imkan sağlayarak istiyoruz. Biz birlik olup bunları sağlayabiliriz. Lütfen sesimizi duyun. Sesimizi duymuyorsanız vicdanlarınızın sesini duyun! 800 öğrencimizi hiçe sayamayız. Öğrenci velileri olarak bu durumdan rahatsız ve huzursuzuz. Biz çocuklarımızı bu okullara verirken okulların olumlu şartlarını ve koşullarına bakarak tercihte bulunduk” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenci velileri olaysız bir şekilde dağıldı.