Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76.yıldönümünde Gümüşhane’de düzenlenen bir dizi programla anıldı.

Program kapsamında ilk etkinlik Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Vali Yücel Yavuz’un Anıt Şeref Defterine yazdığı mesajın okunmasının ardından buradaki program sona erdi. Vali Yavuz’un deftere yazdığı mesajda şu ifadeler yer aldı: "Başta gençlerimiz olmak üzere bütün Türk Milleti en büyük emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için her an teyakkuzda ve vazifesinin başındadır. Ülkenin ve Cumhuriyetin maruz kaldığı bütün tehlikelere karşı canı pahasına da olsa olağanüstü fedakarlık gösterecek, vatanına ve onu temsil eden bayrağına her daim sahip çıkacaktır. Bu ruh ve heyecanla açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürüyeceğimize hep birlikte söz veriyoruz.”

Buradaki törenin ardından anma programı Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi. Salon girişinde bulunan alanda Atatürk konulu resim sergisinin açılışıyla başlayan programda Edebiyat Öğretmeni Şengül Demirci Atatürk’ün siyasi hayatı, Jandarma Üsteğmen Nurettin Yaşar ise Atatürk’ün askeri hayatı hakkında birer konuşma yaptı.

"Gençlerin Gözüyle Atatürk" konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi olan Gümüşhane Lisesi öğrencisi Gamze Halep ve aynı konulu şiir yarışmasında il birincisi olan Arzular Ortaokulu öğrencisi Ravzanur Eren’in eserlerini seslendirdiği programda daha sonra Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Programda son olarak Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Orotoryosu sunuldu.

Programın ardından Vali Yavuz ve beraberindekiler programda görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Etkinliğe Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Said Serhan Hançerkıran, Ağır Ceza Reisi Asabil Yırtıcı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kamu kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.