Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, yılda bir kez yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Gümüşhane İtfaiyesinin eşlik ettiği tatbikata Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Özgür Çelebi, Mali Hizmetler Başkanı Ekrem Akbaş, İdari Hizmetler Başkanı Hakan Çimen ve Gümüşhane UMKE ekibi de gözlemci olarak katıldı.

Tatbikatta itfaiye ekipleri; Devlet Hastanesine kısa sürede ulaşarak, senaryo gereği Sterilizasyon ünitesinde başlayan yangına müdahale ederek, yangını büyümeden söndürdü ve hastanenin üst katlarında bulunan ve yoğun duman nedeniyle merdivenleri kullanamayarak mahsur kalan bir hastayı da bulunduğu katın penceresinden sedye yardımı ile aşağı indirdi.

Hastane yangın personeli de hastane içinde yatan hasta ve hasta yakınlarını yürüme ve sedye yardımıyla yangın merdivenlerinden tahliye ederek, hastane önündeki kırmızı, yeşil, sarı alana getirdi.

Gerçeği aratmayan görüntülere sahne olan tatbikat ile ilgili açıklama yapan Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr Yavuz Çakıroğlu, tatbikatın başından sonuna kadar başarılı bir koordinasyon çalışması ile yürütüldüğünü ifade ederek, “İtfaiye Personelimize, İtfaiye Müdürümüze, hastane yangın personelimize ve Gümüşhane UMKE ekibine bu özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Başarılı bir tatbikat oldu. Allah gerçeğini göstermesin inşallah.” dedi.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Harun Şeker ise tatbikatın başarıyla geçtiğini söyledi.

Yangının gerçek olmadığını, tatbikat yapıldığını öğrenen hastalar ve vatandaşlar ise rahat bir nefes alırken, tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi hastaları ve vatandaşları memnun etti.