Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Gümüşhane esnasını ayakta tutanın üniversite öğrencisinin sağladığı sıcak para olduğunu belirterek, üniversite öğrencilerinin aylık mutat harcamalarının şehir esnafına can simidi olduğunu söyledi.

Son dönemde Gümüşhane’de açılan işyerlerinin genelde öğrenciye hitap eden mekanlar olduğunun altını çizen Demir, “Öğrenci şehrin ekonomisi için can simidi olmasına rağmen maalesef bu faktörden de gereğince faydalanamıyoruz.” dedi.

"HAFTA SONLARI 5 BİN KİŞİ TRABZON’A GİDİYOR"

Başta toplu taşıma araçları olmak üzere hafta sonları yaklaşık 5 bin kişinin Gümüşhane’den Trabzon’a gittiğini, şehirden çıkışların başta gezi, sağlık, seyahat gibi etkenler olmak üzere başlıca alışveriş, eğlence sosyal aktivite ihtiyaçlarının giderimine dönük olduğunu kaydeden Demir, başta öğrenci olmak üzere nüfusu Gümüşhane’de tutacak çalışmalara hız verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Demir, şunları söyledi:

“Bu durum şehrin bugünü ve yarını açısından büyük bir tehlikedir. Şehrin büyüklüğü ve canlılığı adrese nüfus kaydı ile değil, Ekonomisinin canlılığı ile gerçekleşebilir. Mesele Trabzon ilinin merkez nüfusu 250 bin olmasına rağmen ekonomide ki canlılığı nüfusunun 2-3 katıdır. Bu sebeple başta üniversite gençliği olmak üzere nüfusu şehirde tutacak ve barındıracak çalışmalara hız verilmelidir. Sadece günü kurtarmaya matuf yapılan işler hep sonuçsuz kalmıştır. Bilindiği üzere mahalli idareler seçimi arefesinde üniversite gençliğinin oyu alınabilmek için alelacele Sema Doğan Parkı’ndaki tesislere 60 bin TL harcanarak sinema salonu yapılmıştır. Belediyenin borç batağında olmasına rağmen belli gaye ile yapılan hizmet şuan atıl bir şekilde kullanılmamaktadır. Biz şehri değil de seçimleri hesap ederek yapılan yatırımlara karşıyız. Bu şehre esnafına öğrencisine sahip çıkmalıyız. Yoksa umudumuz adrese dayalı nüfus olur.”