Gümüşhane’de İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimleri yapıldı. Seçim sonucunda yarışan 4 adaydan Yusuf Acar, Meclis Başkanı oldu.

Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda yapılan seçimler, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Seçimi yönetecek divan kurulunun oluşturulmasının ardından seçimlere katılacak adaylar listelerini oluşturduktan sonra kendilerine verilen 10’ar dakikalık süre içerisinde kendilerini tanıttı.

İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için adaylığını açıklayan Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Acar, Dumlupınar Ortaokulu Öğrencisi Hazal Rana Şahinöz, Kelkit Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Selvihan Ayaz ve Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özdoğan Kartal, 30 kişilik İl Öğrenci Meclisini oluşturan öğrencilerden oy istedi.

Yapılan oylama sonucunda Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Acar İl Öğrenci Meclis Başkanı seçilirken, Yönetim Kurulunda ise Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Mikail Demir, Köse İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Fatih İleri ve Kürtün İMKB Atatürk Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Ömer Düzgün yer aldı.

Seçimde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fazlı Andiç, “Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasını amaçlamaktadır.” dedi.

Seçimlere Andiç’in yanısıra Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nihat Olgun, Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Odabaş, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, ilçe okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.