AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Feramuz Üstün, Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin ödeme kalemlerinde kullanılmak üzere Özel İdare’nin bütçesine ek olarak Maliye Bakanlığı’ndan 5 milyon TL daha ödenek çıkarıldığını açıkladı.

Milletvekili Üstün, yaptığı açıklamada “AK Parti iktidarlarımız dönemlerinde ülkemizin kazanımlarını yatırım olarak görmek,insanlarımızın yıllardan beri söz verilip çözülmeyen sorunları sebebiyle kaybettiği umudunu geri kazandığını hissetmek tarifi mümkün olmayan bir mutluluktur bizim için. Biz Milletimizin bize vermiş olduğu vekaleti yine milletimizin hizmetlerini arttırabilmek için kullandığımızda gerçek bir doygunluğa ulaşabiliyoruz. Gümüşhane insanı onurludur, sağ duyulu, vatan millet sevdasıyla belki bir çok insanın bir hafta bile tahammül edemeyeceği hayat şartlarında erdemli duruşuyla gösterdiği kanaatkar tavrıyla her şeyin en iyisine layıktır. Bu sebepledir ki biz AK Parti teşkilatlarımızla beraber insanlarımızın derdini dert edinerek çareler bulma gayretinde olduk. Bu sebeplerden dolayı rabbimin inayetiyle şükürler olsun ki yüzümüz yere bakmadı, her bütçe döneminde İlimize fark oluşturacak ödenekleri genel bütçenin dışında da ikili ilişkilerimizle almayı başardık. Köylerimizin yüzde 80’inin özel idare veya KÖYDES tarafından yapılması gereken acil konularını 2013 sonu 2014 yılı içerisinde sağladığımız genel bütçe ve yine kişisel gayretlerimizle sağladığımız ek ödeneklerle tamamlamıştık. Şimdi de 2015 yılı içerisinde ihtiyacını belirten Bütün köylerimizin projeleri bu ek kaynakla çözüme kavuşturulacaktır. Ak Parti iktidarları ile İlimizde hizmet gitmeyen köy kalmamıştır,bizim hedefimiz sorunlarımızı en aza indirebilmektir.ihtiyaçlar tabiî ki sınırsızdır ama biz öncelikle olmazsa olmazlarımızı çözüme kavuşturacağız” dedi.

Milletvekili Üstün, Kürtün ve Torul İlçelerinin AFAD Başkanlığı’ndan yıl içerisinde meydana gelen afet durumlarındaki harcamalarının ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için talep ettikleri 1 milyon 750 bin TL’lik ödeneğin de onaylandığını sözlerine ekledi.