Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı personeli, gönüllülük esasına göre Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren önderliğinde Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen kampanyada ilk kanı Albay Eren verirken, karargahta görevli 100’ün üzerinde subay, astsubay, uzman jandarma, erbaş ve er de kan bağışında bulundu.

Önümüzdeki gün ve haftalarda Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde de düzenlenecek kampanyaya gösterilen ilgi ve duyarlılıkları nedeniyle Jandarma teşkilatına teşekkür eden Kızılay Kan Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak, kanın insan hayatı için en önemli unsur olduğunu belirterek, kan bağışında bulunmanın insanlık görevi olduğunu hatırlattı.

Kan vermenin insan sağlığı açısından hiç bir sakıncasının olmadığını ve 18 ile 65 yaş arasındaki her sağlıklı insanın 3 ayda bir olmak üzere yılda 4 kez kan verebileceğini belirten Çıtlak, kan vermenin vücuttaki kanın yenilenmesini sağladığını, verilen 1 ünite kanla, üç ayrı ürün elde edilebildiği için 3 ayrı hayatın kurtarılabildiğini söyledi.