Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kamu hizmetlerinde ‘En iyi şekilde nasıl hizmet ederiz’ anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

Vali Yavuz, geçtiğimiz günlerde yatırımcı kuruluşların müdürleriyle başlattığı geniş katılımlı ilçe toplantıların sonuncusunu Şiran ilçesinde gerçekleştirdi.

Yapımı uzun yıllardan beri devam eden İkisu-Şiran karayolundan ilçeye giden Vali Yavuz, beraberinde Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’la birlikte Şehit Turgay Türkmen İlkokulu salonunda İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu.

İlçe Kaymakamı Murat Özdemir’in verdiği brifingle başlayan toplantıda Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İl Genel Meclisi üyeleri Hüsamettin Şahin, Erbil Taştan’la birlikte mahalle ve köy muhtarlarını dinleyen Vali Yavuz, Gümüşhane’de herkesin en iyi nasıl hizmet ederiz şeklinde güzel bir anlayışı olduğunu söyledi.

“KAMU HİZMETİNDE TEMEL HEDEFİMİZ VATANDAŞIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK”

Yatırımcı kuruluşların il müdürleriyle birlikte gerçekleştirdikleri ilçe ziyaretlerinde kamu yatırımlarını yerinde gördüklerini belirten Vali Yavuz, kamu hizmeti anlamında temel hedeflerinin vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak olduğunu ve ellerinden geldiği müddetçe de bu konuda en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Dert ve tasalarının herşeyin en iyisine layık olan insanların en iyi hizmeti alması, yaşam standardı ve konforu yüksek bir şekilde hayat sürdürmeleri olduğunun altını çizen Vali Yavuz, tek gayelerinin Gümüşhane’ye hizmet etmek olduğunu belirterek, “Derdimiz ve tasamız bütün bu yatırım ve faaliyetlerle herşeyin en iyisine layık olan insanımıza en iyi hizmetiyle birlikte yüksek yaşam standardı sunmaktır. Bize tevdi edilen görevlerin hakkını vermek asli görevimizdir. Gümüşhane’de muhtarlarımızdan en üst derecedeki amirlerimize kadar herkes bu gaye ile çalışıyor.” dedi.

Kamu yatırımlarında bazı aksamalar olmasına karşın genel anlamda Gümüşhane’nin çok iyi durumda olduğunu dile getiren Vali Yavuz, bütün bu çalışmaların koordinasyon, birlik ve beraberlik içerisinde yapıldığına vurgu yaptı.

“VATANDAŞA HİZMETİ HER YER VE HER ŞARTTA YAPMALIYIZ”

Devlet hizmetinin vatandaşa yönelik olduğunu ve vatandaşa hizmette sorun olmadığını kaydeden Vali Yavuz, “Vatandaşa hizmeti her yerde ve her şartta yapmalıyız. Bu toplantılar bir fikir jimnastiği veya çalıştay şeklinde geçti. Muhtarlarımız bütün kurum müdürlerinin bir arada olduğu ortamda sorunlarını ve taleplerini birinci ağızdan bizlere iletti. Meseleleri sıraya koyup en hızlı şekilde nasıl çözerize uğraşıyoruz” diyerek muhtarlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

“ÇALIŞMAMIZ, ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREK”

Muhtarların köylerinde ‘vali’ konumunda olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, “Her işten siz sorumlusunuz. Sık sık bu tür toplantılar yapılacak. Muhtarlarımıza kanuni görev ve sorumluluklarıyla ilgili bilgilendirici toplantılarda yapılacak. Kurum amirleri de bundan sonra daha aktif ve daha dinamik olacak. Kendisine müracaat eden muhtar ve vatandaşların kafasında soru işareti bırakmayacak. Çalışmamız, çok çalışmamız gerek.” dedi.

Toplantıda muhtarlar genel olarak geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık sorununun çözümü noktasında derin vadilere göletler kurulmasını, İkisu-Şiran yolunun biran önce bitirilmesini, köylerdeki altyapı hizmetlerinin artırılmasını, Şiran Devlet Hastanesinde eksik olan uzman hekimlerin tamamlanmasını, ilçenin en önemli turizm merkezi olan Tomara Şelalesi’nin tanıtım ve altyapı çalışmalarına ağırlık verilmesi taleplerinde bulundu.