Gümüşhane’de Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 4. olağan kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede sendikanın yeni başkanı Musa Uncu oldu.

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda gerçekleştirilen kongreye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Taş, Mesut Olgun, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Veli Ağaç, sendika yöneticileri ve üyeler katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun’un divan başkanlığını yaptığı kongrede Yunus Yılmaz ve Mehmet Zeki Bektaş da divan heyetinde yer aldı. Sendikaların hayatın önemli unsurlarından birisi olduğunu, Eğitim-Bir-Sen’in de Türkiye’de önemli bir görev ve misyonu yürüttüğüne belirten Divan Başkanı Olgun, demokrasiye vurgu yaparak güzel bir yarış olmasını diledi.

Kongrede 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Veli Ağaç bir konuşma yaptı. Ağaç, 14 Şubat 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen’in özelde eğitim çalışanların, genelde ise zulmün karşısında ve mazlumun yanında olduğunu söyledi. Sendikanın üye sayısının 4 yıl önce 734 iken bugün yüzde 40 artarak bin 263’e yükseldiğini belirten Ağaç, 3 dönemdir yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sendikal faaliyetlerle ilgili sunumun gerçekleştirilmesi ve başkan adayları Adil Bayraktar ve Musa Uncu’nun yaptığı konuşmaların ardından saat 11.00’da başlayan kongre 17.00’da sandıkların açılması ve oyların sayılmasıyla son buldu.

Seçim sonuçlarına göre kayıtlı 160 delegenin bulunduğu sendikada 152 delege oy kullandı. Buna göre adaylardan Musa Uncu 83 oy, Adil Bayraktar 58 oy alırken, 11 oy geçersiz sayıldı.