Gümüşhane’de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle program düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Toplumda insan haklarının korunması ve güvence altına alınması konusunda insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacına yönelik olarak hazırlanan programda konuşan Vali Yavuz, İnsan Hakları Beyannamesi’nin bütün dünya insanlığını ilgilendiren ve insanların doğuştan varolduğu haklarının savunulmasını gerektiren düzenlemeleri içeren bir beyanname olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin İnsan Hakları Beyannamesine imza koyan milletler içinde kendi nev-i şahsına münhasır özellikleri olan bir ülke ve millet olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Çünkü biz öyle bir inanca sahibiz ki, ‘Yaradılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz’ ve ona Yaradan’dan ötürü saygı duyuyoruz. Bizim inancımız, bizim geleneğimiz, göreneğimiz bu düstur üzerine kurulmuştur. İşte buradan hareketle hayatın her aşamasında, günlük yaşamımızın her safhasında ve insanlarımızın muhatap olduğu her alanda bizler, bu konuya duyarlı kesimler, kamu, özel sektör veya sivil toplum kuruluşları anlamında hemen hemen herkes, bu konuya olan hassasiyetini ve duyarlılığını muhafaza etmek ve onu daima hayata geçirmek durumunda.” dedi.

Programda daha sonra okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan Mervenur Yıldız, Handan Altınok ve Aleyna Nur Ilgaz’a hediyeleri Vali Yücel Yavuz tarafından verilirken, ikincilik ödüllerini alan Emre Uncu, Elanur Kara ve Sümeyye Bektaş’a hediyeleri Garnizon Komutanı Erdal Eren tarafından, üçüncü olan Beyza Kar, Selinay Akhan ve Furkan Öztürk’ün ödüllerini ise Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem tarafından verildi.

İnsan Hakları Bildirgesinin kabülünün 66. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Gümüşhane Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ayşe Kaya tarafından ‘Toplumumuzda İnsan Hakları Bilincinin Yaygınlaştırılması’ konulu konferansı sunmasının ardından son buldu.