Gümüşhane İl Jandarma komutanlığı, eğitimlerini tamamlayan 357. kısa dönem 130 er için yemin töreni düzenledi.

Aydın Doğan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Said Serhan Hançerkıran, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, yemin edecek askerlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende yemin eden askerlere hitaben konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Eren, doğruluk, dürüstlük, hak ve adalet vurgusu yaparak, “Alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınızdan, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve andınıza sadık kalacağınızdan asla endişem yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu kutsal ocakta, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, gönlü vatan ve millet sevgisiyle dolu, milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuk ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi ’vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ prensibiyle yerine getiren birer jandarma olarak yetiştiriliyorsunuz. Taşıdığınız üniformanın, yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aynası olduğunu unutmayınız.” dedi.

Albay Eren’in konuşmasının ardından askerler, Türk Bayrağı üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Yemin eden kısa dönem erler adına Zeynel Kesici’nin konuşması ve Hulusi Çığlık’ın "Yemin Ederken" adlı şiirini seslendirmesinin ardından Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan kısa dönem er Muhammed Ali Başol’a ödülü Vali Yücel Yavuz tarafından verildi.

Törende daha sonra labrador cinsi Jandarma mayın arama köpeği Ezen’in gösterisi davetliler tarafından ilgiyle izlenirken, komando bölüğü ve yemin eden askerlerin gerçekleştirdiği tören geçişi sırasında ailelerin duygusal anlar yaşadığı ve bu anı cep telefonları vasıtasıyla ölümsüzleştirdiği gözlendi.