Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, İl Genel Meclis üyeleri Zülfikar Bal, Ahmet Güler, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Okul Aile Birlikleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Taşımalı eğitim, okul ve pansiyonlar, eğitim tesisleri, aile eğitimi ve okul öncesi eğitim konularında karşılaşılan sorunlar hakkında ilgili tarafların görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda konuşan Vali Yavuz, eğitim konusunun bir bütün halinde yürütülmesi gereken bir konu olduğunun altını çizerek, “Eğitim, hem uzman kişilerin hem de yetkisi ve imkanları dahilinde herkesin müdahil olması gereken bir süreçtir.” dedi.

“KİMSE, ‘BU BENİM İŞİM DEĞİL, KARIŞMIYORUM’ DEME LÜKSÜNE SAHİP DEĞİLDİR”

Amaçlarının geleceğin sahibi olan çocukların en iyi şekilde eğitim ve öğretim imkanlarına kavuşturulması olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, “Asla ve asla taviz vermeden, hiçbir mazereti kabul etmeden bir gayret içerisinde olmamız gerektiğini biliyoruz. Her kesimden arkadaşımızla, toplumumuzun ahlâki, manevi, milli değerleri çerçevesinde, bir birlik ve bütünlük içerisinde belirleyeceğimiz yol haritasıyla, Gümüşhane’deki Milli Eğitim iş ve işlemlerini en iyi şekilde yapmak gerekiyor. Herkes kendi imkanları ve kapasitesi ölçüsünde ortaya birşeyler koymalıdır. Kimse, ‘Bu benim işim değil, karışmıyorum’ deme lüksüne sahip değildir. Allah’ın izniyle, var olan tüm imkanlarımızla yapamayacağımız bir şey olmadığı, olmayacağı kanaatindeyim. Okullarımız, eğitim kurumlarımız olması gerekeni layıkıyla yerine getirmektedir ama bu yeterli değil. Beklentimiz çok fazla. Bizim ölçümüz ve standardımız hep en yukarı, hep ileri olmalıdır. Bunun gayreti içerisinde olmalıyız. Çok şükür anormal diye tanımlayabileceğiz türde eksiğimiz yok ve olmamıştır. Bunda emeği geçen bütün arkadaşlarımı da tebrik ve takdir ediyorum. Çok iyiyiz ama hedefimiz çok daha iyi olmak.” diye konuştu.

Bu komisyon ve buna benzer komisyon toplantılarının kanunda yazıldığı için ve yasak savma bakımından üstünkörü yapılsın diye konulmadığını kaydeden Yavuz, şu ifadeleri kullandı: “Buna asla müsaade etmeyeceğim. Bu toplantılara hepimiz katılacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi dinleyeceğiz. Yapılan bu gayretli çalışmalar neticesinde de bizim liselerimizden mezun olacak çocuklar, Türkiye’ye örnek olacaklar. Ortaöğretimdeki, ilköğretimdeki öğrencilerimiz başarıdan başarıya koşacaklar.”