Gümüşhane’de geçtiğimiz haftalarda yayın hayatına başlayan ‘Gümüşhane’de Olay’ gazetesi için açılış töreni düzenlendi.

Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki işyerinde yapılan açılış törenine Belediye Başkanı Ercan Çimen, gazetenin imtiyaz sahibi Bekir Bulut, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve gazete çalışanları katıldı.

“GAZETE ŞEHRE RENK GETİRECEK”

Belediye Başkanı Çimen burada yaptığı konuşmada yayın hayatına başlayan ‘Gümüşhane’de Olay’ gazetesinin Gümüşhane’de tarafsız, basın ilkelerine uyacak şekilde kente renk getireceğini söyledi. Çimen, gazetenin günlük olarak yayın yapan dördüncü gazete olduğunu hatırlatarak, bu sayının artması dileğinde bulundu.

“İLİMİZİN İLK GÜNLÜK VE RENKLİ GAZETESİ”

GTSO Başkanı Akçay ise yayın hayatına başlayan gazetenin çalışanlarının Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden yeni mezun olmuş genç bir ekip olduğunu belirterek, “Bu arkadaşlarımız, ilimizde basına renk getirdiler. İlimizin ilk günlük ve renkli gazetesini çıkarmış olma unvanını aldılar. Gösterdikleri bu girişimcilik ve cesaretten dolayı kendilerini kutluyorum.” dedi.

“GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK, KİMSEYE YARANAMAZSINIZ”

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu vurgulayan Akçay, şöyle konuştu:

“Gazeteci hiç kimseyse yaranamaz. Herkesten eleştiri alır. Beni her gün överler ama bir hatamı yazdıkları zaman hemen köpürürüm. Bu hayatın bir gerçeği. Basın ve yayın bizim için kaçınılmazdır. Basın ve yayının çok güçlü olması lazım. Güçlü demokrasilerde güçlü basın ve yayın vardır. Basınımız, basın ilkelerinden ayrılmadığı sürece bizim göz bebeğimizdir.”

İmtiyaz sahibi Bulut ise Gümüşhane’de ilk kez renkli bir gazete çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yapılan konuşmalardan ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek gazetenin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Belediye Başkanı Çimen ve beraberindekiler gazete sahibi ve çalışanlarından gazete hakkında bilgi aldı.