Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular Kelkit ilçesinin bin 800 metre rakımlı dağlarında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kulübün Merkez, Kürtün ve Kelkit ilçesinde bulunan 20 üyesinin katıldığı yürüyüş Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı köyünden başladı. Gültepe köyü istikametinden Söğütlü Beldesine bağlı göleti ve eşsiz manzaralarıyla ünlü Ernek yaylasına ulaşan sporcular yine aynı beldenin Kuşoluk mevkiinden beldeye ulaşarak toplam 19 kilometrelik parkuru tamamladı.

Kulüp üyesi Temel Kaya tarafından organize edilen yürütüşte Belde sakinlerinin Kuşoluk mevkiinde sporculara semaver çay ve haşlanmış patates ikram ettiği yürüyüş 6 saatte tamamlandı.

“KAHVE KÖŞELERİNDE OTURMAKTANSA SEVDİĞİMİZ ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜMEK, SAĞLIKLI OLMAK İÇİN YÜRÜYORUZ”

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Kaya, genelde orman içinden gerçekleştirilen yürüyüşe katılan sporcu ve Belde sakinlerine teşekkür etti. Dağları çok sevdiğini kaydeden Kaya, “Dağları çok seviyorum. Kahve köşelerinde oturmaktansa sevdiğimiz arkadaşlarımızla birlikte yürümek, sağlıklı olmak için yürüyoruz. Yürümeyi, dağları, doğayı seviyoruz.” dedi.

“2012’DE BİR KİŞİYDİK ŞİMDİ 10 KİŞİYİZ”

Yürüyüşlere katılım ve ilginin yoğun olmasına rağmen yine de istedikleri seviyede olmadığını dile getiren Kaya, 2012 yılında kulübe katıldığında Kelkit’ten bir kişi olduklarını fakat şuanda 10 kişiye ulaştıklarını da sözlerine ekledi.