Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi 27 sporcu, 2014 yılının son doğa yürüyüşünü Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde gerçekleştirdi.

Gümüşhane ve Kelkit’ten gelen sporcular, sabahın erken saatlerinde hafif kar yağışı altında yürüyüşe köyün Küplü Mahallesinden başladı. Balaşona mevkiinden Çiçekli mahallesine ulaşan sporcular burada dinlenip yemeklerini yedikten sonra dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasının bulunduğu mahalleye kadar olan toplam 12 kilometrelik parkuru 5 saatte tamamladı.

Genellikle orman içinden gerçekleştirilen yürüyüşte Kelkit ilçesinden 11 kişilik sporcu grubu ve Giresun’da yaşayan eski sporcularının da kendilerine katıldığını ve yılın son yürüyüşünün oldukça kalabalık bir grupla gerçekleştirildiğini belirten kulüp başkanı Mustafa Akbulut, zaman zaman dik iniş ve çıkışların olmasına rağmen rahat bir parkurda ki yürüyüşün genelde orman içinden ve kar yağışı altında gerçekleştiğini söyledi.

“DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE GÖSTERİLEN İLGİ BİZLERİ SEVİNDİRİYOR”

Parkur boyunca zaman zaman 10 santimetre yüksekliğindeki karlı zeminden gerçekleştirdikleri yürüyüşün bin 662 metre rakımdan başladığını ve bin 964 metre rakıma kadar olan bölgelere ulaştıklarını dile getiren Akbulut, “Bölgede bulunan tarihi kalıntıları da görme fırsatı bulan sporcularımız hem eşsiz manzaraların tadını çıkardı, hem de doğada organik olarak bulunan kuşburnu ve diğer meyvelerden topladı. Doğa yürüyüşleri yaşadıkları bölgeyi keşfetmek, stres atmak ve doğayla başbaşa kalmak isteyenler için en uygun spor dallarından birisidir. İlimizde bu spora olan ilgi bizleri ayrıca sevindirmektedir.” dedi.

“DAĞLARI ADIM ADIM GEZİYORUZ”

Doğa yürüyüşlerini kış mevsiminde çığ riski olmayan bölgelerde gerçekleştirdiklerinin altını çizen Akbulut, kahvehane köşelerinde zaman geçirmek yerine dağları adım adım gezdiklerini, böylelikle hem spor yapıp hem de şehrin tanıtıma önemli bir katkı sunduklarını da sözlerine ekledi.