Gümüşhane’de ilk kez düzenlenen ve geçtiğimiz hafta başlayan Liselerarası Bilek Güreşi şampiyonası sona erdi. Sol ve sağ kol bayan-erkek kategorisinde yapılan müsabakalara 200’e yakın genç katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen şampiyona Aydın Doğan Spor Salonunda yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yapılan sol kol müsabakalarının ardından sağ kol müsabakalarının da bugün yapılmasıyla birlikte 50, 60, 70 ve 80 kilogramda bayan ve erkek öğrenciler için madalya töreni düzenlendi.

Şampiyonada sağ kol 50 kilogramda İbrahim Kaynakçı, 60 kilogramda Berk Zengin, 70 kilogramda Mansur Ece, 80 kilogramda Doğan Eroğlu birinci olurken, sol kol 50 kilogramda Yusuf Yeniçeri, 60 kilogramda Murat Kabadayı, 70 Kilogramda Hüseyin Sarı ve 80 kilogramda Doğan Eroğlu birinci oldu. Bayanlar 50 kilogram sağ ve sol kolda birinciliği Şahsenem Keleş elde etti.

“AMACIMIZ YENİ YETENEKLER BULMAKTI, AMACIMIZA ULAŞTIK”

Gümüşhane’de bilek güreşi sporunun öncü isimlerinden Muharrem Ateş ve milli sporcuların dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdiği törenin ardından konuşan organizasyon sorumlusu ve Bilek Güreşi Milli Takım Antrenörü Davul Altuntaş, amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

İlk defa düzenlenmesine rağmen sporcu sayısının fazla olması nedeniyle sol ve sağ kol müsabakalarını iki ayrı günde yapmak zorunda kaldıklarını belirten Altuntaş, sol kol da 150’nin üzerinde, sağ kolda ise 170’in üzerinde sporcunun katıldığı şampiyonaya 4 bayan sporcunun da katıldığını kaydetti.

“İLİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Gümüşhane’de gelişmekte olan ve ciddi başarılar elde edilen bilek güreşi sporunu daha güzel bir şekilde alt tabana ve okullara yaymayı amaçladıklarını dile getiren Altuntaş, “Ortaokul ve lise seviyesindeki sporcularla bu sporu tanıştırmak ve daha sonra antrenmanlar nezaretinde hazırlanarak Türkiye’de iyi dereceler yapmak istiyoruz. İlimizi Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” dedi.

Bu noktada amaçlarına ulaştıklarını ve yeni sporcuları tespit ettiklerini kaydeden Altuntaş, şampiyonada derece yapan sporcularla görüştüklerini ve en yakın zamanda antrenmanlara başlayarak Mart ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına kadar bu gençleri en iyi şekilde hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.

“İLÇELERDE DE MAYIS AYINDA YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Altuntaş, Gümüşhane kent merkezinde ilk kez yaptıkları organizasyonu Mayıs ayında yapılacak olan dünya şampiyonası öncesinde ilçelerde de yaparak, ilçelerdeki yetenekli gençlere ulaşmayı istediklerini de sözlerine ekledi.