Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Mescid-i Aksa’ya giren İsrail’i kınamak için basın açıklaması yaptı.

Öğle namazının ardından kent merkezindeki Kemaliye Camii önünde toplanan vatandaşlar sık sık tekbir getirerek, “Kahrolsun İsrail”, “Aksa’ya Selam Direnişe” devam sloganı attı.

AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, burada yaptığı basın açıklamasında kirli postallarıyla Mescid-i Aksa’ya giren İsrail askerlerinin Kıble Camiinin içinde terör estirdiği, camide bulunan Kuran-ı Kerimleri yere attıklarını ve üzerinde gezdiklerini hatırlattı.

“İSRAİL SADECE MÜSLÜMANLAR İÇİN DEĞİL TÜM İNSANLIĞA BELA”

İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail’İn Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına devam ettiğini belirten Şenel, İsrail’in küstahça tüm kutsal değerlere saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkardığını ve İsrail’in sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir bela olduğunu kaydetti.

“İSLAM DÜNYASINDAKİ PARÇALANMIŞLIK İSRAİL’İ CESARETLENDİRMEKTEDİR”

BM, NATO, ABD ve AB’nin İsrail’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olduğunu belirten Şenel, “İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerindeki hükümetlerin Batı ile olan ilişkileri İsrail’i cesaretlendirmektedir.” dedi.

“MÜSLÜMANLARIN YAHUDİ DÜŞMANLIĞI YOKTUR”

Müslümanların Yahudi düşmanlığı olmadığını fakat işgalci İsrail’in varlığı ve sapkın Siyonizm düşüncesinin kabul edilemeyeceğini kaydeden Şenel, terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşmasının mümkün olmadığını belirtti.

“SİYONİZM’İN İNSANLIĞA GETİRECEĞİ ANCAK VE ANCAK KÖLE DÜZENİDİR”

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ile İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgalinin ve etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgalinin kabul edilemeyeceğini dile getiren Şenel, “Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden Siyonizm’in insanlığa getireceği ancak ve ancak köle düzenidir. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir.” diye konuştu.