Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma’ kursu sona erdi.

Din hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla başlatılan kurs için sertifika töreni Yeni Cami de gerçekleştirildi.

Küçük Camii imamı Davut Yavuz’un Kuran tilavetiyle başlayan programda ezanı 5 makamda güzel okuma kursu alan kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında ezan ve ilahi okudu.

Kursun formatör öğreticisi Müderris Osman Efendi Camii İmam-Hatibi Şemşeddin Cinemre törende yatığı konuşmada Kelkit’te ezanların her camide kendi hocaları tarafından okunmasını istediklerini söyledi.

Ezanların kulağa hoş, gönle huzur verecek bir seda ve eda ile okunmasını da istediklerini kaydeden Cinemre, bunun da ancak yetişmiş, ehil personelle gerçekleşebileceğini belirterek, “Bunun için Kelkit’te Ezan-ı Güzel Okuma Kursu’nu tamamlamış bulunuyoruz. Yaklaşık sekiz haftadır devam eden kursumuzda arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık, büyük bir çaba sarf ettiler. Emeği geçen hocalarımıza ve kursa katılan, namaza çağrı ve davet olan Ezan-ı Muhammediyi en güzel şekilde okumak için gayret sarf eden kursiyer meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaların verilmesinin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Törene Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve İlçe Müftüsü Selim Şahin ve kursa katılan 20 kursiyer katıldı.