Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 20 din görevlisine 5 ayrı makamda ezan, kamet ve Kur’an’ı güzel ve cami musikisi formlarına uygun okuma kursu veriliyor.

İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan ve 8 hafta sürecek olan kursun güzel ezan okuma kısmını Müderris Osman Efendi Camii İmam-Hatibi Şemseddin Cinemre, Kur’an’ı Tecvidli Okuma dersini Öbektaş Beldesi Camii İmam-Hatibi Selçuk Kurt ve Küçük Cami İmam-Hatibi Davut Yavuz veriyor.

Toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yürüttüğü din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için personelin bilgilerini yenilediğini ve becerilerini geliştirdiğini kaydeden Kelkit İlçe Müftüsü Selim Şahin, bunun gerçekleşmesi için kendilerinin de 20 din görevlisine 160 saatlik hizmet içi eğitim kursları düzenlediklerini söyledi.

Ezan, kamet ve Kur’an’ı güzel okumanın öneminin bilindiğini dile getiren Şahin, “Ezan, ilan etmek bildirmek manalarına gelir ve İslam dininde namaza davet için okunur. Vakitlerin insan ruhu üzerindeki etkileri düşünülerek hangi vakitte hangi makamın etkili olduğu belirlenmiş, beş vakit ezan için farklı makam tertipleri düzenlenmiştir. 20 din görevlisine saba, uşşak, rast, segah ile hicaz olmak üzere 5 ayrı makamda Kur’an-ı Kerim ve ezan okuma eğitimi veriliyor.” dedi.