Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Kelkit Avcılar Derneği tarafından Özen ve Gödül Köyü kırsalına aç kalan yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Hava sıcaklığının düşmesi ve yoğun kar yağışı ile birlikte yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Kelkit Avcılar Derneği üyeleri harekete geçti.

Dernek üyeleri, yaban hayvanları için Kelkit ve çevresinde bulunan köylerde kanatlı hayvanlar için arpa, buğday ve mısırdan oluşan 350 kilogram yem bıraktı.

Kelkit Avcılar Derneği Başkanı Nizam Zorlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dernek olarak kış şartlarında yaban hayvanlarının yem ihtiyaçlarını karşılamak için 350 kilogram yem aldık. Bunun dışında yine ekmek fabrikalarından, kasaplardan ve sebze halindeki artıkları temin ederek bunları da Kelkit merkez ve köylerde belirlemiş olduğumuz avlak alanlara düzenli olarak yemleri bırakmaya başladık.” dedi.

Yemleme çalışmalarının kış mevsimi boyunca devam edeceğini kaydeden Zorlu, "Yaşanacak olumsuz hava şartlarına göre yeterli miktarda yem satın aldık ve tüm önlemleri aldık. Kış şartlarına göre bu miktarın arttırılması ile ilgili derneğimiz tarafından gerekli hazırlıklar yapıldı.” ifadelerini kullandı.