1. Çoğlular Köy Şenliği, Karaman Merkeze bağlı Çoğlu köyünde konser başta olmak üzere mehter takımı gösterileri ve çocuklar için sayısız eğlencelerle gerçekleşti.

Şenliğe Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer,  Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çoğlu Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince organize edilen şenlik 02 Ağustos 2015 Pazar Günü saat 10.30 da başladı.
Dernek Başkanı Hüdaverdi Kılıçoğlu davetlilerle tek tek ilgilenirken, ilk defa bu sene başlattıkları Köy Şenlliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;''Derneğimizin amacı Çoğlu Köyünde doğup büyüyen yurtiçi ve yurt dışında değişik şehirlerinde yaşayan köylülerimizi  köy günleri düzenleyerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek  ve yardımlaşmada  bulunmaktır.
Dernek sayesinde birbirini daha iyi tanıyacak bir nesil , örf ve adetlerini koruyan, geliştiren bir kimlik sahibi kazandırmaktır. Derneğimiz  sayesin de köy sakinleri olarak birbirimizin dertlerini daha iyi anlayacağız ve çare olmaya çalışacağız .Köyümüzde kanayan yaralara merhem olurken köyümüz menfaatlerini  koruyacağız Köyümüzün dertlerini beraber paylaşmaya devam edeceğiz,''dedi.

Karaman Milletvekili Recep Şeker'in katılımcılara hitaben yaptığı konuşmanın ve Köy Ağasının belirlenmesinin ardından şenlik başladı.


Şenlik köy yerinde yürüyüş ve Mehter Marşı ile başladı. Şenlikte, sihirbaz gösterileri, mevlid, yemek, konser etkinliği, folklor gösterileri, animasyon gösterileri, Ahmet Özdemir (Kör Ahmet) konseri gerçekleştitirildi.