Belediye Meclis Salonunda, Karaman Belediyesi Kent Konseyi’nin 1. Olağan Genel Kurul toplantısına Vali Murat Koca, Belediye Başkan Vekili Ali Konukseven, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, sendikaların, üniversitelerin ve muhtarların belirledikleri temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Kent Konseyinin genel yapısı, çalışma alanları konusunda geniş bilgiler veren Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, kent konseylerinin şehrin ortak aklı şeklinde ve sorunlara çözüm ortağı olma talebiyle ortaya çıktığını belirterek, “Bu çalışmaların amacı, katılımcı bir yönetim ve demokrasi anlayışıyla kenti, kentliyle birlikte yönetmektir” dedi.

Kent Konseyinin önemine vurgu yapan Karaman Valisi Murat Koca, Kent Konseyi’ne ilk kez katıldığını belirtti. Vali Koca, Kent Konseyinin kentin sorunlara bakışının kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Vali Koca konuşmasında şunları söyledi: “Kent konseyi bizim için önemlidir. Dolayısıyla bu kente bir takım şeyler yapacaksak, hep birlikte düşüncelerimiz paylaşıp Karaman’ı daha iyi bir çizgiye götürecek kararlarda önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Kendilerine çalışmalarında yürekten başarılar dilerim.”

Kent Konseyi toplantısında daha sonra gündem maddelerine geçildi. Toplantıda ele alınan gündem maddeleri şöyle;Kent Konseyi yönergesinin oylanması ve bilgi verilmesi, Kent Konseyinde kurulan meclisler hakkında bilgi verilmesi.