Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtına 09.00’da çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma programı, 09.05’te tüm yurtta bayraklar yarıya indirilerek iki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti.

10 Kasım Anma Programı için daha sonra Piri Reis Kültür Merkezine geçildi. Programa; Vali Yardımcısı Erkan Karahan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları Sezer Işıktaş, Kenan Eskin, Mehmet Uğur Arslan, Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire amir ve müdürlerinin yanı sıra sivil ve askeri erkân, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programı; saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmalardan sonra Özel Başarı Koleji öğrencilerinin sergiledikleri çeşitli figürlerle program devam etti. “Atatürk Haftası” nedeniyle düzenlenen Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından burada açılan resim sergisinin gezilmesiyle program son buldu.