Vali Murat KOCA, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 74. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Vali KOCA yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “  Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74 üncü yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.

Büyük Önder Atatürk, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan eşsiz bir liderdir. Atatürk, milletimizin binlerce yıldır yaşadığı topraklardan atılmak istenildiği bir dönemde ve    kendisinin   “ Gençliğe Hitabe”de belirttiği şartlar altında başlattığı Kurtuluş Savaşını büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır. Bu büyük zaferin sonucunda da milletimizin iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Türk Milleti, Ata’sının kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh, daha etkin, uluslararası sorunlarda sözü dinlenir bir ülke haline getirme yolunda atılan her adımın, Atatürk’ün aziz hatırasına en anlamlı saygı olduğuna inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ,vefatının 74. yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.

Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu'nun 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı;
BAŞKAN UĞURLU: “ULU ÖNDERİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”


Uğurlu mesajında“Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ü ölümünün 74. yılında saygı ve minnetle anıyoruz” diyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Milleti ile birlikte girdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde büyük bir direniş gösteren Mustafa Kemal Atatürk, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, ulusumuzun her alanda yücelmesi için büyük çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir.
Kurduğu Cumhuriyet ile  bizlere çağdaş uygarlığın kapılarını açan Atatürk, yaptığı devrimler sayesinde de yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Böyle bir lidere sahip olmanın onuru ve ayrıcalığı hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. O’nun düşüncelerini ve ilkelerini yaşatmak bizlerin en büyük görevidir. 
Aramızdan ayrılışının 74. yılında, gönlümüzde ölümsüzleşen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.”dedi


Karaman 
AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı;
Dereli mesajında;''Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü
vefatının 74’üncü yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyorum.

Ne mutlu ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasiyle taçlanmış olarak yine onun işaret ettiği hedefler istikametinde varlığını sürdürmektedir.

Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancımız tamdır.

Atatürk’ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir.

Türkiye, bugün Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. 

Ben, bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 74’ üncü yıldönümünde kendisini bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum." dedi.

Karaman AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı;
Göngörer mesajında;''Unutmamak gerekir ki 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Keza, Gazi Mustafa Kemal de bu şuurla 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' demiştir. 
Dolayısıyla, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır. 

Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. 

İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum.'' dedi.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı'nın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı; 

Ankaralı mesajında;''Yanmış-yıkılmış, parça parça bölünerek paylaşılmış topraklar üzerinde, tarihe gömülmüş bir imparatorluğun enkazından yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan, dünyanın bugüne kadar görebildiği en büyük askeri ve siyasi deha olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir 10 Kasım gününde daha saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.
 
Milli Mücadelemizin sembol kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zor şartlar altındaki milletimize öncülük ederek verdiği Kurtuluş Savaşı ve kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyetle, hiç kuşkusuz bütün yurttaşlarımızın kalbinde özel bir yere sahiptir.
 
Sergilediği İstiklal mücadelesiyle dünyanın tüm mazlum milletlerine esin kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir komutan olarak takdire şayan vasfının devlet adamlığıyla da örnek alınacak özellikler göstermesi, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile yüzyıla yön veren dünya liderleri arasında seçkin yerini alması bizim için bir gurur ve övünç vesilesidir.
 
Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu ve milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, hepimizin titizlikle koruduğu ve yaslandığı eşsiz bir eserdir.
 
Bize emanet edilen Cumhuriyeti koruyup geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, her zaman benimsediğimiz ve canla başla çalışmamızın itici gücü olan şaşmaz hedeflerimizin başında gelmektedir.
 
Bu vesile ile Kurtuluş Savaşı ile kuruluşa giden yolda, Cumhuriyet’in temellerini atarak Türk ulusunun yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük komutan ve güçlü devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 74. yılında saygı ve minnetle anıyor, yurtta sulh cihanda sulh anlayışıyla, Cumhuriyetimizi hem demokratik hem ekonomik açıdan güçlendirerek yaşatma idealimizi bir kere daha yüreklerimizde hissediyoruz,''dedi


CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'un 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı
Ertuğrul mesajında;''Ülkemiz ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ölümünün 74.yıldönümü olan 10 Kasım 2012 günü Ata'mızı kaybetmenin vermiş olduğu derin hüznün yanında,onun İlke ve İnkilaplarına,Demokrasiye,tam bağımsızlığa,insan haklarına,barışa ve özgürlüğe olan inancımızla ATA'mızı saygıyla anacağız.
Ulu Önderimizin dediği gibi ;İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben,et ve kemik,geçici Mustafa Kemal,onu ''ben''kelimesiyle ifade edemem;o,ben değil bizdir! O,memleketin her köşesinde yeni fikir,yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur.Ben onların rüyasını temsil ediyorum.Benim teşebbüslerim,onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir.O Mustafa Kemal sizsiniz,hepinizsiniz.Geçici olmayan,yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

10 Kasım Cumartesi günü saat 09:05'de Cumhuriyet Parkındaki Atatürk Anıtına Çelenk koyacağız,bilgilerinize,''dedi.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUGLU'NUN 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, “Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar.” dedi. 

Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Atatürk’ün ölümün 74’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Muğlu mesajında, “Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 74'üncü yılında Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve cumhuriyetimizin kurucusu olarak anıyoruz.” dedi.

Muğlu “Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Keza, Gazi Mustafa Kemal de, bu şuurla 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' demiştir. Dolayısıyla, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır. Bu inançla, vefatının yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum.” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Bayır mesajında;''Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ü 74. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik adılımlarımızın esin kaynağı haline getirmektir. Atatürk ve arkadaşları, 1920’li yılların ağır şartları altında, bağımsız bir devlet kurma amaçlarını başarıyla gerçekleştirmişlerdir.

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayıt, Ölümünün 74. yılında Türk Ulusunun bağımsızlık savaşının önderi, laik ve demokratik Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa olan bağlılığımızı yineliyor, saygılarımı sunuyorum''dedi.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serkan Koyuncu'nun 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı
TÜRK EVLADI ECDADINI TANIDIKÇA DAHA BÜYÜK İŞLER YAPMAK İÇİN KENDİNDE KUVVET BULACAKTIR. 
Mustafa Kemal ATATÜRK

Koyuncu mesajında;''Milleti ile girdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde, işgalci güçlere karşı büyük mücadele göstererek kazandığı, büyük başarılarla dünya liderlerinin hayran olduğu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK; Sadece yaşadığı dönemin değil, yüzyılın en değerli devlet adamıdır .Türk Milletinin ismini tarih sayfalarına altın harflerle yazdıran Ulu Önderimizin Cumhuriyet ile açtığı çağdaş uygarlık kapılarından geçerken, Onun ilke ve devrimleri yolumuzu aydınlatacaktır. Biliyoruz ki; büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleri, eserleri ve fedakar gayretleriyle anılırlar. Bizler ve bizden sonraki nesiller de onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek için, yine onun ilkelerinin ışığında yolumuza devam edeceğiz. Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 74’ üncü yıldönümünde Ulu Önderimizi bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz,''dedi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi İl Sekreteri Hakan Şahiner'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı
İl Sekreteri Hakan Şahiner, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü mesajında; ''Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 74. yıl dönümünde minnet ve saygıyla anıyoruz.
 
  Tarih boyunca dünya düzenine şekil veren sayısız devlet adamı çıkaran Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük liderlerden biri de, şüphesiz ki Mustafa Kemal Atatürk'tür. O, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak amacıyla çaresiz bir millete rehber olmuş, "Milletin İstikbalini yine Milletin azim ve kararı kurtaracaktır" görüşünü parola kabul ederek üstün askeri dehası ile aziz vatan topraklarını işgalden kurtarmıştır.
 
  Gerçekleştirdiği siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti çağdaş medeniyet seviyesini aşma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve bunun devamı olarak bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti nitelikleri ile mücehhez devlet yapımız ortaya çıkmıştır.
 
  Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Eserlerini yaşatmak için çalışacağımızı açık yüreklilikle ifade ediyoruz Karaman Muhtarlar Derneği olarak ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anarken Yüce Allahtan Rahmet dileriz''dedi