Toplumun bilgilendirilmesi ve topluma ışık tutulması bilinciyle görev yapan basın mensuplarımız, kamuoyunu bilgilendirmek ve haberdar etmek için mesleğin zorluklarına rağmen, ciddi fedakârlıklarla görevlerini yerine getiriyor.

Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına, doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ile kişilik haklarına saygı gibi önemli temel değerleri de içerisinde bulundurarak, icra edilmesi gereken kutsal bir meslektir.

İleri toplumlarda vazgeçilmez bir unsur olarak görülen basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme sorumlulukları da bulunmaktadır.

Gazeteciler yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumluluğu taşımaktadır. Şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden biri, tarafsız ve özgür basının mevcudiyeti ile sağlanır. Günümüzde basının toplumsal işlevi son derece etkin ve aktif bir karakteristiğe bürünmüştür. Bireyin haber alma özgürlüğüne hizmet ederek günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan basın, doğrudan bireysel algılara tesir edebildiğinden, objektif, tutarlı ve kamu yararını gözeten bir hizmet anlayışıyla gerçekleştirilmesi de önem arz etmektedir.

Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında başarılar dilerim.