Karaman Valisi Murat Koca'nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı;
Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Gazetecilerin haklarını "fikir işçisi" olarak düzenleyen 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştırılanlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanunun 1. Maddesinde değişiklik yapan 212 sayılı Kanun, bundan 52 yıl önce 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu gün, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. 

Zor şartlar altında gazetecilik görevi yapan, halkı doğru, güvenilir, tarafsız, ilkeli ve seviyeli bir habercilik anlayışı içinde bilgilendiren basın mensuplarımızın üstlenmiş oldukları bu görev, demokrasi kültürümüzün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin yapılanmasında çok önemli bir yere sahiptir.

Bu düşüncelerle, her türlü zorlu şartlarda son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran, doğru ve hızlı haber iletmeyi ilke edinerek çalışan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve çalışanlarının, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.''dedi.



 Başkan Uğurlu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı 
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, yazılı bir mesaj yayımlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Bir gazete sayfasında, bir televizyon ekranında çayımızı yudumlayarak okuduğumuz veya izlediğimiz haberlerin arkasında, cefâkar basın çalışanlarının emeği olduğunu ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:
“Basın, yaptığı doğru ve tarafsız haberlerle kamuoyunu bilgilendirmekte, vatandaşlarla yöneticiler arasında bir köprü vazifesi kurmaktadır. Basın mensubu olmak, sorumluluk isteyen bir iştir. Fedâkarlık ister. Basın mensubu kamu görevi yapar. Her gün onların yaptıkları haberlerle bazen hüzünlenmekte, bazen neşelenmekteyiz. Bir dakikada izlediğimiz, bir solukta okuduğumuz bir bültenin arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri var. O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini anlayabilmek lazım. Yerel basın çalışanlarımızı da ayrı bir kefeye koymak lazım. Onlar işin mutfağında çalışmaktadırlar.
Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum,”dedi.


AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı‏

Hükümet olarak basın çalışanlarının özgür bir ortamda görev yapabilmelerine ve gerekli düzenlemeleri yapmaya her zaman öncelik vermekteyiz.
"Önümüzdeki süreçte de eksiklikleri giderme konusunda kararlıyız. Günümüz Türkiye'sinde medyanın geçmiş dönemlere kıyasla daha özgür ve de çok sesli hale gelmesinde hükümetimizin öncülük ettiği demokratikleşme ve şeffaflaşma politikaları da kilit rol oynamıştır.
 Gazetecilere yıpranma hakkı 1961 yılındaki kanun ile verilmişti. Ancak 2008'deki 5510 Genel Sağlık Sigortası kanunu ile, gazetecilerin yıpranma hakkı ellerinden alındı. 
O dönemden beri, tüm gazeteci örgütleri gerek hükümet nezdinde, gerekse muhalefet partileri nezdinde, yıpranma hakkının geri verilmesi için temaslarını sürdürdüler. Konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar götürüldü.
TBMM'deki siyasi parti grupları arasında yapılan temaslarda, gazetecilere yıpranma hakkının geri verilmesi konusunda ön uzlaşma sağlandı. Ayrıntılar üzerinde de uzlaşma sağlanması halinde, gazetecilere yıpranma hakkının geri verilmesi için, bugün TBMM Genel Kurulu'nda bir önerge verilmesi sözkonusu olabilecek. 
Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden, meslek etik ilkelerine yürekten bağlı,basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza başarılar diliyorum."

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı‏
Gazetecilik mesleği, toplumun bilgilenmesi, olan olaylardan haberdar olması ve yanlışların düzeltilmesi açısından çok önemli bir kamu hizmetidir. 
"Gazeteciler, şartlar ne olursa olsun, görevini ifa eden, kendi acısını bir yana bırakarak halkın dertlerini yansıtmaya çalışan fedakarlıklarla dolu bir mesleğin mensuplarıdır. Herkesin can ve mal derdine düştüğü zamanda, depremde ve her türlü afetlerde, çatışma ortamlarında bile gazeteciler, görevini yapmanın kaygısı dışındaki tüm kaygıları öteleyebilmektedirler. Bu açıdan gazetecilik, toplum adına yapılan en önemli ve en dikkate değer mesleklerden birisidir".
"Haber almanın önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır. Hükümetimiz döneminde yapılan tüm iyileştirmeler, çağın gereklerine ve yenilenen ihtiyaçlara göre sürekli güncellenerek haber almanın ve haberi yaymanın kolaylaştırılması sağlanmaktadır. Gazetecilerimizin daha iyi şartlarda, daha iyi ekonomik koşullarda, daha iyi sosyal imkanlara kavuşarak görevlerini yapmaları ve halkımızın doğru haber alması en büyük dileğimizdir. Bu duygularla Yerel ve Ulusal Gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim".



İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel unsurlarından biri olan basınımız, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmezdir. Basın çalışanları ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli görevler üstlenmektedir. Gündemi etkileyen ve hatta gündem oluşturan bir güç haline gelen medya, ancak doğru amaçlar için kullanıldığı zaman faydalı bir araç olmaktadır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevi yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. 

İlimizde; üstün gayret ve zor şartlarda görev bilincini kaybetmeden, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde başarıyla görevlerini yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Bu düşüncelerle basınımızın temel taşı olan vefakâr gazetecilerimizin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum,"dedi.

ZİRAAT ODASİ BAŞKANI Recep Muğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Muğlu , mesajında, Günümüzün vazgeçilmez unsurlarından birisinin de basın olduğunu belirtti.

Çağın en dinamik mesleklerinden birinin gazetecilik olduğunu ifade eden Muğlu, şunları kaydetti.

''Gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin ve sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu vardır. Dolayısıyla gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. Bu vesileyle, insanların ortak sesi, gözü, kulağı olan, basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini başarıyla ifa eden başta gazetecilerimiz olmak üzere basın-yayın organlarımızın tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler dilerim.''dedi.

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı 
ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Erkan mesajında;''Gazeteciler, bizlere doğru ve tarafsız haber sunmak için büyük bir azimle çalışarak görevlerini zor şartlar altında sürdürmektedirler. Duyarlı bir  toplumun oluşmasında önemli görev üstlenen gazetecilerimiz fedakarlık örneğini en güzel şekilde bizlere göstermektedirler. Karaman’da görev yapan gazetecilerimizin de görevlerini başarıyla sürdürdüklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Zor şartlar altında çalışan basın mensuplarımıza her konuda yardımcı olarak gereken desteği vermek bir vatandaş olarak hepimizin görevidir. Zor şartlar altında çalışan gazetecilerimiz, görevlerini en iyi bir şekilde layıkıyla yerine getirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Tarafsız ve objektif habercilik anlayışıyla çalışan, bizlere doğru ve yansız bilgiler veren, toplumun bütün kesimlerine ulaşmamızda bizlere yardımcı olan bütün basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum,''dedi



Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza Altunsoy'un  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı 

Altunsoy mesajında;''Doğru, tarafsız, objektif, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeden, İlimizin, Ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktarıp, kamuoyunun aydınlatılmasında büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak 2013 Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum,''dedi

Karaman İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Serkan Koyuncu'nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Koyuncu mesajında;''İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla, vatandaşlarımızın haber alma hakkı doğrultusunda, toplumun vicdan ve duygularına da tercüman olarak, olayları aktaran basın mensubu arkadaşlarımız, idareciler olarak bizlere de çalışmalarımızda büyük faydalar sağlamaktadır. Sağlık alanında yürüttüğümüz çalışma ve projelerin, vatandaşlarımız tarafından bilinip sahiplenilmesinde, ilimizde olan gelişmeleri halkımıza anlatarak bilgilenmelerinin sağlanmasında, en önemlisi de devlet ve millet arasında köprü görevini yerine getirirken, zaman ve mekân farkı gözetmeden, mesleki risklerinin fazla olmasına aldırmadan canı gönülden görevini ifa eden, başta yerel basınımızın değerli çalışanları olmak üzere tüm gazetecilerin ‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’’'nü kutlar, saygılar sunarım,''dedi.


Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yahya Okcü'nün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle mesaj yayımlayan Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yahya OKCÜ, Gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu belirterek şunları söyledi:
Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir meslektir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basının görevi ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmak, vatandaşın da en doğal hakkı zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almaktır. Fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. 
Bu bağlamda Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği adına, Kamuoyunun en temel bilgi kaynağı olan basın ve yayın organlarının vefakâr çalışanlarının çalışan gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum'' dedi.


Karaman Sağlık-Sen Şube Başkanı İdris Güneş'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı 

Güneş mesajında;'' Demokratik kültürün yerleşerek, çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Ülkemizde gazetecilerin özlük haklarının iyileşmesi çabaları, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı kanun ile kayda değer bir aşama kaydetmiş ve bu yasanın önemini  kamuoyuna da mal etmek isteyen gazetecilerimiz,  bir hakkın kazanımı olarak her 10 Ocak'ı "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlamaktadırlar. 
Medyanın güçlü olması, gerek düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru bir şekilde yansıtılması açısından son derece önemlidir. Her  şart ve zeminde  görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler, iş yükü ve yoğunluğu içinde bir taraftan her türlü tehditle karşıkarşıya olurken, diğer yandan   mesleki yıpranmayı da fazlasıyla yaşamaktadırlar.
Sağlık-Sen olarak, medyamızın gerek kamuoyunun doğru ve tarafsız haber almasında, gerekse de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ve talepleri noktasında verdiğimiz sendikal mücadelemizde her zaman yanımızda olan, çalışanların sesini kamuoyuna duyurmada üstlendikleri misyon ve sağlıkta şiddet gibi yaşanan olaylar karşısında sağlık çalışanları açısından objektif bakış açısı ile kullandıkları dil ve üslup noktasında gösterdikleri duyarlılık takdire şayandır.
Örneğin, nerede olursa olsun hayati tehlikesi olan bir hastaya adeta zamanla yarışırcasına acil müdahale ile onu hayata bağlamak bir sağlık çalışanı için ne kadar önemli ise, herhangi bir olay ve gelişmeyi yine zamanla yarışırcasına haber yaparak kamuoyuna duyurmak da bir gazeteci için o kadar önemlidir.
“Zamanla yarışmak” ve “canını ortaya koymak” gibi ortak kavramların olduğu bu iki meslek alanı sahip oldukları özelliklerinden dolayı adeta birbirleriyle benzeşmektedir.
Dolayısıyla, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızla benzer iş yükü ve yoğunluğu altında görev yapan basın mensuplarımızın daha uygun koşullarda mesleklerini icra etmelerini sağlamaya yönelik adımlar atılmalı, sosyal, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili gereken yeni yasal düzenlemeler yapılmalıdır. 
Kamuoyunun ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmak adına bazen canları pahasına büyük özveri ve emekle  gazetecilik mesleğini yapanların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda hakettikleri imkanlara kavuşturulması sağlanmalıdır.
Yapılacak kanun ve düzenlemelerle, çağdaş medyanın hukuki altyapısı oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarına kavuşturulması konusunda sendika olarak tüm medya mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz,''dedi.


  Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yaşar Yılmaz'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı  

 Yılmaz mesajında; “ Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, Sosyal bilinçlenmelerin sağlanması Ülkemiz ve Yerel Gündemde olan olayların, haberlerinin tüm vatandaşlarımıza ulaşmasında gece gündüz demeden fedakarca çalışarak, Gecelerini Gündüze katan ve Karaman da hizmet veren değerli Gazetecilerimizin  ve medya mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler gününü kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.


Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Uğurlu'nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı  

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Uğurlu, yazılı bir mesaj yayımlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Hilal Uğurlu basın mesleğinin en zor işlerden biri olduğunu ve çalışan gazetecilerinin her zaman çeşitli tehlikelerle burun, buruna olduklarını belirtti.
Basın çalışanlarının işlerini yaparken kamu görevi yaptıklarını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Basın çalışanlarının mesaisi, zamanı yoktur. Mesleklerine ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından daha fazla zaman ayırmaktadırlar. Bir gece yarısı hastane bahçesinde, karlı bir yolda, önemli bir toplantıda devamlı onları görürüz. Duyurmak istediğimiz bilgileri kamuoyuna onlar duyurur. Onların haberleriyle sevinir, onların haberleriyle duygulanır, bilgi sahibi oluruz. 
Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak tüm çalışmalarımızda Karaman basını her zaman bizim yanımızda oldular. Faaliyetlerimizi onlar sayesinde vatandaşlarımıza iletme fırsatı bulduk. Ben meclisim adına tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.”dedi.

Kmü Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Karaman basınının yerel ve bölgesel haberlerin aktarılmasında başarılı çalışmalar yaptıklarını belirterek şu açıklamaları yaptı: 
"10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 52. yılını kutlamaktayız. Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine ışık tutan, bilgi ve haber akışı sayesinde toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Basın mensuplarımız, kamuoyunun  haber alma ihtiyacını giderip halkın talep ve beklentilerini yansıtarak kamu görevini yerine getirmektedir ve her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin toplumu bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.”dedi.