Başyayla ilçesinde çobanlık yapan 16 yaşındaki gence işkence yaptığı ileri sürülen kişi ve karısı tutuklandı.İddiaya göre, ilçeye bağlı Kaşoluğu Yaylası'nda çobanlık yapan A.İ.D'ye (16) yanında çalıştığı H.K. (33) ve eşi Z.K. (26) tarafından alıkonulduğu evde iple bağlandıktan sonra darp edilip, kızgın demirle işkence yapıldı.
A.İ.D. kendi imkanlarıyla kurtulduktan sonra ailesinin yanına gitti. Ermenek Devlet Hastanesine götürülen çocuğun vücudunun çeşitli yerlerinde derin yanıklar ve darp izleri olduğu tespit edildi. Jandarmaya başvuran A.İ.D'nin ailesi oğluna işkence yaptıklarını ileri sürdüğü kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.Jandarma ekipleri, şüpheli H.K. ve eşi Z.K. ile olaya karıştığı ileri sürülen Afgan uyruklu 2 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen karı ve koca çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. H.K'nin yanında çalışan Afgan uyruklu şüpheliler tercüman aracılığıyla ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edildi.

A.İ.D, gazetecilere yaptığı açıklamada olay akşamı oturdukları çiftlik evinde yanında çalıştığı H.K'nin konuşmak üzere kendisini odaya çağırdığını söyledi. Odaya girdiğinde H.K'nin odunla kafasına vurduğunu ileri süren A.İ.D, "Darbenin etkisiyle bayılmışım. Sonra kafama su döktüler, ayıldım. Tekrar bana vurmaya başladı ve ısıttığı demirle her tarafımı yaktı. Bunu, kendisinin zannederek kullandığım ancak sonradan karısının olduğunu öğrendiğim bir parfüm için yaptı. Daha sonra elimi ayağımı bağladı, sabaha kadar bağlı kaldım. Sabah kendi imkanlarımla kurtulup ailemin yanına gittim" diye konuştu.

H.K'nin ise jandarmaya verdiği ifadesinde, "Uzun süredir yanımda çalışan ve bizimle aynı evde kalan A.İ.D'yi birkaç kez eşimin iç çamaşırlarını alırken gördüm, kendisini uyardım. Olay öncesinde yine eşimin çamaşırlarını almış. Eşim uyarınca da cinsel saldırıda bulunmuş. Buna çok sinirlendim" dediği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.