Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı faciada olay yerine gelen işçi yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çevre illerden de bölgeye gelen ekiplerle çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kurtarma çalışmalarını yakından takip eden işçi yakınlarının da endişeli ama aynı zamanda umutlu bekleyişi sürüyor. Maden ocağında kardeşinin bulunduğunu söyleyen ve aynı zamanda kendisinin de maden işçisi olduğunu ifade eden Azim Üzer, “Allah’tan ümit kesilmez ama kurtarılma şansları zor. 350 metrelik mesafenin yarısına kadar su dolu. Şu anda hiçbir gelişme yok. Dışarı boşaltılması için kurulan su motorları boruları patlatıyor” dedi.

Maden ocağında iki oğlunun olduğunu belirten Şükrü Haznedar ise, “Ocağı su basmış. Çocuklarda içeride kalmış. Bende Antalya’daydım. Oradan buraya geldim. Çocuklarım yaklaşık 10 senedir bu işle uğraşıyorlar. Daha önceden böyle ufak çaplı olaylar yaşanıyor diyorlardı” diye konuştu.