Vali Murat Koca’nın 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajı

Vali Murat Koca 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Nedeniyle Bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; “Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Sonuçları itibarıyla dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamışlardır.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.

..........

AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Dr. Recep Şeker'in mesajı;

AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Dr. Recep Şeker mesajında; “Milletlerin tarihinde dönüm noktası diyebileceğimiz bazı anlar vardır. Bu anlar bazen sadece bir ülkeyi değil etkileri ve sonuçlarıyla dünyayı etkiler ve tarihin akışına yön verir, zamana şerh düşer. Çanakkale destanı da tarihin dönüm noktalarından biridir. Gerçekten Çanakkale, bir ırkın, bir kabilenin ya da bir milletin savaşı değil; bütün âlemi-i İslam’ın varlık mücadelesi, İslam’ın yüksek hakikatlerinin ve yüce değerlerinin insanlıkla buluşmasına engel olmak isteyen bir zihniyete karşı duruşun ifadesidir.

Şehitlik dinimizde en yüce mertebelerden biridir. Nitekim Kur’ an-ı Kerimde yüce rabbimiz şehitler için “ Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bilakis onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız” buyurarak şehitliğin ne kadar yüksek bir mertebe olduğunu açıkça beyan etmektedir. Nitekim Peygamberimiz (sav) de “Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi ne kadar çok isterdim." Hadisi şerifi ile şehitliğin ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir.

Bu vesileyle 18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümü münasebetiyle bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyor, gazilerimize sağlık, afiyet ve esenlikler temenni ediyorum.


Ak Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy’un 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

“20. Yüzyıl başlarında, Çanakkale’de bu milletin -yedi düvele- dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği destansı, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesi; dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olmuştur.

 Çanakkale, bastığımız yerlerin topraktan öte; binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl ‘vatan’ toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan destansı bir zaferdir.

Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile, tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur.

Vatanımızın neredeyse her karışında yatan şehitlerimiz şundan emin olmalıdır ki kanlarıyla suladıkları bu vatan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak gelecek nesillere bırakılacaktır. Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin  100. yıl dönümünü kutluyor, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu vatan topraklarını bizlere emanet eden Aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor ve Türk milletinin aziz hatıralarını asla unutmayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Aziz Şehitlerimiz, Ruhunuz Şad Olsun!”


KTSO´DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

 “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 100’üncü yıl dönümünü idrak etmenin onurunu ve gurunu yaşıyoruz. İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir "ön sözü’’ ve başlangıcı olan Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.” dediler. 

Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya HOTAMIŞLI mesajında;                                                          ''ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILI KUTLU OLSUN

Bugün 100. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi Müslüman Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Şairin dediği gibi ;

“Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından 

Koşar adım gitmeli onların arkasından. 

Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından 

İleriye atılmak ve sonra dönmemektir. ”

Birleşik Haçlı kuvvetleri Çanakkale’yi kolayca geçip hatta ;“ akşam beş çayını İstanbul’da ” içeceklerini zannetmişlerdi . Haçlı zihniyetinin unuttuğu  Müslüman Türk’ün imanıydı. Mustafa Kemal Paşa Çanakkale’de askerlerimizde bulunan bu imanı şu şekilde anlatmaktadır ; “ Size Bomba Sırtı Vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler, hiçbiri kurtulamamacasına kâmilen düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar şayan-ı gıpta bir itidal ve tevekkülle, biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor. Hiç ufak bir fütur bile göstermiyor. Sarsılmak yok. Okuma bilenler, ellerinde Kur'an-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerlerindeki ruh kuvvetini gösteren şayan-ı hayran ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Savaşı'nı kazandıran bu yüksek ruhtur.”

Tarih olayları yazar , olayları yazdıranlar ise kahramanlardır . Çanakkale Savaşı Türk milletinin yok olma - var olma mücadelesidir.  Bu mücadeleyi kazanmanın şuurunda olan Türk milleti doktoru, öğretmeni, öğrencisi, çiftçisi, esnafı her meslekten, her yaştan bu savaşa katılmış ve topyekûn mücadelenin destanını yazmışlardır. 

Lise ve üniversite talebeleri hocalarıyla  beraber;  gönüllü olarak cepheye koşmuş ve şehit olmuştur . Talebelerinin tamamı şehit olan lise ve üniversitelerimiz  mezun verememiştir. 

Bugün hürriyet, namus ve istikbalimiz için görev yapan polis, asker, korucu, vatandaş ve devlet dairelerine  lise ve üniversitelerde yuvalanmış yüzleri maskeli sözde öğrencilerin   taş, sopa, molotof ve silahla saldırmaları geldiğimiz nokta açısından oldukça düşündürücü ve ibret vericidir. 

Çanakkale Türk’ün; Haçlı sürülerine karşı iman, cesaret ve eşsiz bir fedakarlık örneğiyle kazandığı zaferdir. Bu zafer Balkan yenilgisinden sonra Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyduğu milli ruh ve heyecanın ayağa kalkışıdır . Çanakkale’den başlayarak tüm İslam coğrafyasını işgal edip müstemleke yapma girişiminin imanlı göğüslerde paramparça edilmesidir. 

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in dayandığı kök, uzandığı dallar ve hedefi Çanakkale ruhunu ayakta tutma mücadelesidir. Bunun için Türk aile yapısını yozlaştırmaya yönelik saldırılara , gençliğimizi milli kültür şuurundan uzaklaştırma planlarına karşı sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye Kamu Sen, Mehmet  Akif’in İstiklâl Marşı’mızda; “ Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son Ocak ! ” diye tarif ettiği adreslerden biridir . Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in vermiş olduğu kutlu mücadele ilhamını; Çanakkale ruhu ve tarihimizin altın sayfalarından almaktadır. Bu münasebetle Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen 100.Yılında Çanakkale Zaferine ithafen; şiir yazma ve resim yarışması düzenlemiştir. Genel merkez ve tüm şube başkanları 14 Martta Çanakkale’de şehitlik ziyareti yapmış ve anma programı düzenlemiştir.

Dün Çanakkale’yi cepheden geçemeyenler, bugün içimize soktukları nifak ve  bölücü haçlı tohumlarıyla o milli ruhu tahrip ederek gerçekleştirmek hevesindeler. Asala – pkk çaputlarında haç işaretinin olması ve haçlılar tarafından aleni olarak her türlü desteği görmeleri tesadüf değildir. 

250.000 şehit vererek kazandığımız bu tarihi zafer; aynı zamanda manevi gücün maddi güçten daha üstün olduğunun da ispatıdır. 

Analar körpecik kuzularını , erlerini ‘ mabedimin üstüne namahrem eli değmesin, vatanımız gavurun çizmeleri altında çiğnenmesin , bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin, namusumuz kirletilmesin ... ’ diyerek cepheye kına yakarak gönderdiler . Akıllarına hiç ağlamak gelmedi.  Bugün ‘ analar ağlamasın ’ masalını anlatanlar Çanakkale’deki bu yüksek ruhtan hiç nasiplenmediler mi ?  Müslüman Türk milleti tarih boyunca din, vatan, millet, bayrak için en değerli varlığı olan canını seve seve vermiştir ve yine de vermeye devam edecektir.

100 yıl önce kazandığımız iman ve azmin zaferi Türk milletine ve İslam alemine kutlu olsun . Allah ( c.c. ) ;  bizi o günkü birlik, kardeşlik, dayanışma ve milli ruhtan ayırmasın. 

Bu vesileyle başta Çanakkale’de şehadet mertebesine erişen şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere din,vatan,millet uğrunda savaşan tüm şehit ve gazilerimizi  ayrıca Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet,minnet ve şükranla yad ediyoruz.  Ruhları şad olsun,''dedi.