18 Mart Şanlı Çanakkale Direnişinin 100. yıldönümüdür!
Av. Muhammet Şamil Arslan yaptığı basın açıklamasında;''Bütün dünyayı cesurca karşısına almaktan korkmayan şanlı Türk halkının kahraman askerlerinin kanlarıyla yazdığı onurlu direnişin yıl dönümü.
1915'de dünyanın en güçlü devletlerinin, modern silahlarıyla topyekûn saldırdıkları Çanakkale boğazında tarihin gördüğü en kanlı savaş gerçekleşmişti. 
Tüm dünya ordularına karşı sadece imanıyla bedenini siper eden kahraman askerimiz, cesaretin, imanın, vatan sevgisinin nice modern silahlardan daha güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermişti.
18 Mart 1915 Günü vatanımızın güzide Mehmetçiği; Çanakkale'yi değil: İstanbul'u, Trabzon'u, Amasya'yı, Konya'yı, Karaman'ı, Kudüs'ü ve hatta Mekke'yi savunduğunun bilinciyle dünyanın ordularına karşı sadece imanıyla savaşmış, kendini feda ederek Çanakkale’yi geçilmez yapmıştır. 
O günkü fedakârlık hepimize örnektir, 1915 de verilen binlerce şehit; vatanı korumak için yapılması gereken fedakarlığın ibretlik anıtıdır.
Mücadelemize ait bilincimizi hiç kaybetmeden ve bizden sonraki nesillere bu bilinci aktararak yaşamımıza anlam katmaya ve hedeflerimize kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz,''dedi.