KARAMAN’da düzenlenen Gaziler Günü kutlamasına halk da ilgi gösterdi.
Törene İl Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, Gaziler, askeri erkan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Valilik Belediye Bşakanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesinin Anıta sunduğu çelenk töreninin ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Park alanında bulunan vatandaşlarda törene ilgi gösterirken, törende günün anlamına vurgu yapan Kıbrıs Gazisi Karaman Muharip Gaziler Derneği Karaman Şube Başkanı Behiç Baş;
“Türkiye Cumhuriyetinin varoluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Gününü kutlamanın bir kez daha heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Sergilediğimiz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıkla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler için yapılan her şey bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz. Sizler, milletin bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilemez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Asil Milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde sizin bu kutsal vatana olan aşkınız kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Gaziler Günümüz kutlu olsun.”dedi.
Yapılan konuşmanın ardından tören programı sona ererken Gaziler Derneği Şubesi makamı ziyaret edilerek tebrikler kabul edildi. Kutlama programı verilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.