İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngören’in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, mesajında, tarihinin farkında olan, değerlerine ve öz kültürüne sahip çıkan toplumlarda gençlerin üstlendiği rolün önemini belirtti.

Gençlerin sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, şunları kaydetti: 

"Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs tarihi, düşünceden uygulanmaya geçişin hareket noktası olup Atatürk'ün Samsun'da milletiyle birlikte yok olma tehlikesini göze alarak başlattığı ulusal şahlanışın yıl dönümüdür. Değerlerine sahip çıkan toplumlar gelişmeye açık, her daim ileriye gitmeyi hedefleyen milletler olarak, tarih sahnesinde yerlerini almışlardır. Gençlerimiz bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda geleceğe olan güvenidir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençler Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceklerdir." 

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayınladı;

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, “Millet hissiyatını temsilden başka gayesi olmayan AK Parti olarak, gelecek genç nesiller için istikbali garantide, istiklalini güçlü ekonomisi ve standardı yükselmiş demokrasisi ile dünya milletler ailesi arasında edindiği saygın ve kudretli konumuyla taçlandırmış bir Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Konuk mesajında şunları söyledi;

“Milli Bayramlar, bizim millet olarak bağlarımızı güçlendiren bir tarihi anın ve o anın yüklendiği anlamın mana kazandığı özel ve özellikli günlerdir. Bu özel ve özellikli günler ya ifade ettikleri bir başlangıç ya hep birlikte ulaşılan bir zafer, elde edilen başarı veya elbirliği ile ulaşılan sonucun tüm mana bütünlüğüyle nesilden nesle millet hafızasında taşınmasına vesile olan günlerdir. Biz millet olarak, her milli bayramda hep birlikte yeniden o güne döner, o günlerin yüklendiği mana bütünlüğünü yeniden idrak eder ve milletimizin yaşadıklarından ve omuz omuza vererek ortaya konulan irade ile başardıklarından, birbirimize tekrar kenetlenmek, zorlukları aşmak ve yeni hedeflere yürümek için ilham ve güç alırız.

Bu anlamda 19 Mayıs, herkesin son beklediği bir dönemde milletimizin yeni ve güçlü bir başlangıç yaptığı tarihtir. Parlak bir geleceğe, istiklale ve istikbale adım attığı tarihtir. Millet olarak son beklentisini sonlandırıp, geleceğe adım attığımız tarih yolculuğunun başlangıcıdır. 16 Mayıs 1919’da işgal altındaki İstanbul’dan yola çıkıp, Mustafa Kemal ile birlikte Bandırma Vapurunda bulunanların 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basmasıyla millet olarak yeni bir başlangıç yaptık. Hürriyet meşalesini o gün ateşledik. Türk milletinin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesini temsil eden o ışık Anadolu’nun tamamını aydınlattı. Samsun’dan yola çıkan meşale varlıklısı yoksulu, okumuşu okumamışı, köylüsü kentlisi, kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı herkese ve her kesime bayraktarlık etti, nesep meşrep, kök köken farkı gözetmeden arkasında milyonların yer aldığı bir yolculuk yaptı Anadolu’da. Ve o yolculuk İzmir’de zaferle noktalandı.”

 

96 YILDIR GÖNLÜMÜZ VE ZİHNİMİZ HEP GENÇ

Bedeni genç olanlar kadar, zihni ve idraki genç olanlara sesleyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, mesajını şöyle sürdürdü;

“Nefesi kuvvetli, bileği güçlü, kararlı, idraki tam millet evlatlarının gerçekleştirdiği o yolculuğun sonunda kurulan genç Cumhuriyetimiz kazanılan istiklali ve istikbalini gençlere emanet etti. Samsun’da vücut bulan iradenin hep diri hep genç kalması, mücadele azminin gelecek kuşaklarda da var olması için, o başlangıç Türk Gençliğine bayram olarak ithaf edildi.

Milletçe ve millet hissiyatını siyasete taşımayı siyasetteki varlık sebebi kabul eden AK PARTİ olarak 96 yıl önce çıktığımız o yolculukta, İstiklal Harbi meydanlarında neyin peşinde olduğumuzun tam idrakinde verdiğimiz kararlı mücadeleyi, 96 yıldır olduğu gibi gönlümüz ve zihnimiz hep genç, nefesimiz kuvvetli, bileğimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz. Millet hissiyatını temsilinden başka gayesi olmayan AK PARTİ olarak tarihten çıkardığımız dersle düşüncede ve icraatta hep genç kalarak, dinamik biçimde, mücadele azmi ve kararlılığından hiçbir şey kaybetmeden ve asla yılgınlığa düşmeden gelecek genç nesiller için istikbali garantide, istiklalini güçlü ekonomisi ve standardı yükselmiş demokrasisi, dünya milletler ailesi arasında edindiği saygın ve kudretli konumuyla taçlandırmış bir Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.”

 

EMANETİ TAŞIYAN GENÇLERİMİZLE GURURLANIYORUZ-

“Siyasete getirdiği yaklaşım ve tarz-ı siyaseti ile ülkemizin en genç partisi olan AK PARTİ olarak biz, emaneti taşıyan gençlerimizin başarılarıyla gururlanıyor, daha fazla desteği ve daha fazla imkânı hak ettiklerine inanıyoruz” diyen Recep Konuk, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı mesajını şu sözlerle tamamladı;

“Çünkü biz şunu biliyoruz ve şunun idrakindeyiz; fiziken de bedenen de zihnen de yaşlanan bir dünyada bizim en büyük gücümüz gençliğimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin ve gençliğimizin enerjisiyle, gençlerimizin geniş ufku ve onların genç bakışıyla daha müreffeh, daha güçlü, daha saygın bir gelecek inşa etmek elimizdedir. Bir şartla, tıpkı Samsun’dan başlayan istiklal ve istikbal yürüyüşündeki gibi gençlerimizin bir biriyle omuz omuza yürümesini sağlayarak. Hiçbir gencimizin enerjisini ve kabiliyetini dışlamayarak. Onların bir birine omuz vurmasına neden olan istismara açık zeminleri ortadan kaldırarak. Onların yaşadığı ve yaşayacağı ortamlardan ve ülkemizden sebebi ve sonucu her ne olursa olsun acı, hüzün, keder ve hayal kırıklığına sebep olan kardeşi kardeşe düşman eden bataklıkları kurutarak.

Biz şunu biliyor şuna inanıyoruz,  bizim ülkemizin ne sokak köşelerinde, ne tarlada, ne bağda, ne okul ne fabrika kapılarında, ne dağda ne bayırda bir tek evladımızı bile kaybetme, bir tek evladımızın enerjisinden bile yararlanmama, bir tek evladımızın kabiliyetini bile köreltme lüksümüz yoktur. Çünkü biz bu ülkenin evlatlarının enerjilerini boşa harcamadığında, birbirlerinin değil dünyanın karşısında durduklarında neleri başarabileceğinin, destek sağlandığında neleri alt edebileceğinin şahidiyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 96 yıl önce Samsun’da hürriyet ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculuğunda ona eşlik eden silah arkadaşlarını, yokluk ve yoksulluk içinde verdiği mücadeleden birliğe ve birbirlerine sarılarak zaferle çıkan ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Şuur, idrak ve nitelikleri ile gurur kaynağımız olan ve en büyük zenginliğimiz olarak gördüğümüz, Cumhuriyetimizi yaşatma ve yüceltme mesuliyetini tevdi ettiğimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." 

BAŞKANLAR´DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini rahmet, saygı ve şükranla anarken, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, selam ve sevgilerimi sunarız” dediler.


KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi:

“Tarih boyunca kurduğu devletler ve medeniyetlerle insanlığa hizmet eden aziz milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması ile başlayan ve millet iradesine dayanan tam bağımsız devlet kurulmasıyla devam eden mücadelemiz, istikbalimizin teminatı olan gençlerimize emanet edilmiştir.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu günün, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençlere armağan etmesi, onlara verdiği değeri ve duyduğu güveni ifade etmektedir. Zira istiklal şuuruyla yetişmiş olan gençlerimiz, istikbalimizin de sembolü ve güvencesidir.

Şüphesiz gençlerini en iyi şekilde yetiştirerek yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Türk devletinin varlığını sürdürmek ve geliştirmek ancak iyi eğitim almış gençler vasıtasıyla mümkündür.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin işini iyi yapan, milletinin yüklediği sorumluluğu layıkıyla taşıyabilen bireyler olmalarını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ ADAYI DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dr. Recep Şeker, mesajında, “19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun’da düşmana karşı açılan bayrak, yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Türkiye gençliği, aydınlık yarınların teminatıdır. Bu nedenle en önemli görevimiz gençlerimize destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Karamandaki gençlerin, eğitim, kültür, sanat ve spor ihtiyaçlarına yönelik elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Ayrıca Karamanda yaşayan gençlerin, kültürle sanatla iç içe olması ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için de her türlü desteğe hazırız. Geleceğe güvenle bakmamızda ki temel dayanak gençliğimize olan güvenden kaynaklanıyor. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSTAFA CEM KAĞNICI

İşgal altındaki ülkemizin kurtuluşunun başlangıcı, büyük önderin Samsun’a ayak bastığı, Kurtuluş sonrasında geleceğimiz olan gençlere bayram olarak armağan edildiği gündeyiz. Samsun'a çıkarken Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tek güvencesi, işgale karşı kararlılıkla mücadele edecek ve işgalcilere boyun eğmeyecek olan halkımızdı. Atatürk ırk, din, dil, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeden yediden yetmişe milletimizi el ele, kol kola, kardeşçe kucaklaştırdı. Halkın gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Cumhuriyeti esas aldı. Mustafa Kemal bu tarihi yolculuğa başladığı günü, geleceğimiz olan gençlerimize emanet etti.

Büyük Atatürk, her zaman bize ileri uygarlık düzeyini, gerçekleştirilmesi gereken hedef olarak gösterdi. Bununla yetinmeyerek, aşmamız gerektiğini öğütledi. İnsanını yaşatamayan, insan yaşamını her türlü çıkarın üstünde tutamayan bir ülke olmak bizlere yakışmamaktadır. Geleceğinden endişe eden, işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalan gençlerimiz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında özgüven sahibi, özgür ve hoşgörülü bir gençlik olarak ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracaklardır. Milli bayramlarına, değerlerine sahip çıkan, tarihinden ders ve kuvvet alan gençlerimiz Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine önemli bir günde, gençlerimize her zamankinden daha fazla sorumluluk düştüğünün bilincinde olmaları gerektiğini biz kez daha hatırlatıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI VE KAMU-SEN İL TEMSİLCİSİ ZİYA HOTAMIŞLI

İşgal altındaki vatanımızı ,esir edilmek istenen Türk milletini hürriyetine kavuşturmak için Atatürk’ün başlattığı hareketin ilk adamıdır 19 Mayıs...Samsun ve 19 Mayıs çok önemli tarihi bir dönemeçtir.

Kurtuluş meşalesi imanlı ve kahraman yüreklerce Samsun’dan yakılmış tüm yurda dalga dalga yayılmıştır.

Atatürk , bu anlamlı günü Türk gençliğine bayram yapmıştır.Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini de Türk gençliğine emanet etmiştir.Türk gençliği hayatı boyunca bu emaneti korumak ,geliştirmek,yüceltmek ve ilelebet yaşatmakla görevlidir.

Bu gün Türk gençliği uyuşturucu ,bölücülük ve her türlü zararlı akımların saldırısına maruzdur.Gençliğimiz dini ve milli değerlerimizden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır...Ahlaki ,kültürel ve sosyal yozlaşmanın yanısıra geleceğe umutla bakamayacak moral bozukluğu yaşamaktadır.Sınavlardaki şaibe hile, yolsuzluk  ve atamalardaki torpil gençliğimizin hayallerini de öldürmektedir.

Milli ruh mütemadiyen  zedelenmektedir...

Türk Milli Eğitimi oyuncağa döndürülmüş,çocuklarımız ve gençliğimiz denek yapılmıştır.İlkokullardaki Andımız yasaklanmış Lise Türk Edebiyatı  kitaplarından Arif Nihat Asya’nın Bayrak Şiiri çıkartılmıştır.

Yarınlarımızın teminatı gençliğimizin mutluluğu için var gücümüzle çalışmalıyız.Bilgili ,ahlaklı,çalışkan, milli ve manevi değerlerle mücehhez bir gençlik için; eğitimdeki çarpıklıklara derhal son verilmelidir.Çanakkale  ve Kuvay-ı Milliye ruhunu yaşatmak; ancak milli bir eğitimle mümkündür.İşte o zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin gençliğe emaneti bir anlam kazanır.

Türk Gençliğinin bayramını kutluyor;başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına rahmet ,minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.