Karaman Valiliği Ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Tarafından Organize Edilen Milli Piyango Çekilişi Gerçekleştirildi.

19 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 18.00’de Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen çekiliş programına; Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Milli Piyango İdaresi Çekilişler Daire Başkanı Ekrem Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KMÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Cengiz Orta, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin Aslan katıldı.

Gerçekleştirilen çekiliş sonrasında bir konuşma yapan Vali Murat Koca, Milli Piyango İdaresi yetkililerine Karaman’da gerçekleştirdikleri organizasyon için teşekkür etti. Konuşmasının devamında  “Biz çekilişin ilimizde yapılmasının Karaman’ın tanıtımına katkı sağlaması düşüncesiyle harekete geçtik. Milli Piyango İdaresi yetkilileri de bu isteğimizi sıcak karşıladılar ve şu an burada beraberiz. Bugün burada çekilişini gerçekleştirdiğimiz bu salon halkımızın yoğun iştirakiyle gerçekleştirilecekti ama Soma’da yaşadığımız elim maden kazası sonucunda düzenlenen programın sönük geçmesine neden oldu” dedi.

Vali Koca, gerçekleştirilen Milli Piyango çekilişinin geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen Karaman Tanıtım Günleri’nin içerisinde icra edileceğini fakat şartların uygun olmadığı için 19 Mayıs tarihinin uygun görüldüğünü söyledi.  Milli piyango çekilişinin Karaman’ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına olan inancını belirten Vali Koca, Karaman’ın 25 yıllık il olmasına rağmen halen Karaman’ın Konya’nın bir ilçesi olduğunu zanneden insanlar ve kesimlerin var olduğunu söyledi. Hâlâ var olan bu düşüncelerin ve kesimlerin Karamanlıları rahatsız ettiğini, bu yüzden bu çekilişin Karaman’ın tanıtılmasına olumlu katkılar sağlayacağını belirten Vali Koca, Karaman nüfus yoğunluğu açısından Türkiye’nin 66’ncı ili olduğunu ancak özellikle tarım ve sanayisi ile ekonomik büyüklük açısından Türkiye’nin 32’nci ili olduğunun altını çizdi.

Ertelenen diğer faaliyetlerin 30 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Koca, konuşmasının sonunda Soma ilçemizde gerçekleşen maden faciasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diledi.