Polisevinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına: Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Vali Murat Koca, Karaman Milletvekili T.B.M.M. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün,  Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, müteahhit firmalar ve basın mensupları katıldı.

2013 yılında karayolu ve demiryolu alanında yapılması planlanan projeler değerlendirildi. Toplantı gündeminde, Karaman -  Ereğli, Karaman – Mut, Mut – Ermenek, Karaman – Bucakkışla -  Ermenek, Sarıveliler – Kuşyuvası, Göktepe – Daran – Gazipaşa, Ayrancı -  Erdemli, Karaman – Karapınar, Karaman Çevreyolu karayolu projeleri değerlendirildi. Ayrıca, demiryolu ulaşımı konusunda Konya - Karaman demiryolu çift hat hızlı tren  projesi ile Karaman'dan Mersin'e demiryolu  ulaşımı  konularında arayışların olduğu ifade edilerek, bu konuda etüd çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Vali Koca,  "Yatırım programında bulunan  ve yapımına başlanan bu projelerin İlimizin öncelikle  ulaşımına ve ekonomisine  katkılarının çok büyük olacağını belirterek bu projelerin sürekli takipçisi olacağını ifade etti".