Karaman Valisi Murat Koca'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı;
Vali Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; " Öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan en onurlu mesleklerden biridir. Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı yetiştiren, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir. Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz yurdun en ücra köşelerinde fedakârca çalışmakta, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadırlar. 

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK “ Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözüyle öğretmenliğin önemini ifade ederek, öğretmenlerden  beklentilerini dile getirmiştir.

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedirler. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyorum, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum."dedi



Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı;

“Tarihinin en önemli ve ölümsüz bir mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin refah, huzurlu ve barış dolu günlere yürümesinde en büyük etkendir. Eğitim bakımından yeterli ve güçlü olan toplumlar, kalkınma ve refah sağlamada önemli avantajlara sahiptirler. 

Öğrenme sürecinde bizlerin en büyük yardımcısı öğretmenlerimizdir. Diğer tüm canlılardan, insanın, farklı ve üstün olmasını sağlayan, özelliklerinden biriside öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olmasıdır. Bu yönüyle öğretmenlik kutsal bir meslektir. 
İnsanların ve toplumun yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu büyük önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da vazgeçilmez bir yere sahiptir. Bu bilince sahip olan Türk öğretmeni de Atatürk’ün kendisine verdiği görevi lâyıkıyla yerine getirmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi içinde bulunduğumuz yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli kültür ve tarihimize bağlı olarak yetişmelerini sağlayan, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakarca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.

Öğretmenler Günü'nde Başöğretmen Atatürk'ü rahmet ve şükranla anıyor, geçen yıllarda, terörist saldırılarda hayatını kaybeden öğretmenlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor,
bu duygu ve düşüncelerle tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 
UĞURLU’NUN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Uğurlu mesajında; “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en anlamlı mesleğidir. Öğretmen; bir anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Öğretmen, karanlıkların hiç sönmeyen ışığı, cehaletle savaş karşısında en keskin kılıçtır. Bu vesile ile eğitim şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

KMÜ Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen'in Öğretmenler Günü Mesajı

Saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız 24 Kasım öğretmenlerimizin gününü; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilişi nedeniyle 1981 yılından itibaren her yıl kutlamaktayız.

Başöğretmen Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir”. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde “üniversite olma” bilinci ile eğitim veren akademik personelimiz de Türkiye’deki üniversiteler içerisinde farklı, aranan ve tercih edilen bir üniversite konumuna gelmek için çevrelerine ışık verme gayreti içerisindedirler.

Üniversitemizin değerli akademisyenlerinin temel hedefi, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, ulusal değerlere saygılı, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler yetiştirmektir.

Bu vesileyle özverili çalışmaları ile öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlayan öğretim elemanlarımızın ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi.



Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı;

‘’Millet mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanın verildiği gün olan 24 Kasım’ı, Öğretmenler Günü olarak hep birlikte kutlamanın huzuru ve mutluğunu yaşamaktayız’ 

“Oku, düşün, uygula, neticelendir” sözüyle yeni nesile teoride ve pratikte sonuca odaklanmayı öğütleyen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan eğitimde kaliteli yetişmiş nesiller hedefiyle çabasını sürdürüyor. Elbette ki yapılacak icraatlar bitmemiş ve hızla devam edecektir.
Biz Ak Parti Teşkilatları olarak, Atatürk’ün gelecek nesillerin mimarı olarak gördüğü, geçip gittikleri yerleri yeşerten öğretmenlerimizin, daha nice mutlu Öğretmenler Günü’ne kavuşmalarını diliyor, onlara hayatta daima başarılar temenni ediyoruz. Ebediyete irtihal eden ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, emekli öğretmenlerimize de saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz,''dedi.



Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Göngörer'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı;


"Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençliği yetiştiren, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakar temsilcileridir" 
"21. yüzyıl dünyasında ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli bireyler sayesinde mümkün olacaktır. Çocukların vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol oynayan öğretmenlerimiz bizlerin başımızın tacıdır. Yüce bir mesleğin sahibi olan öğretmenlerimiz bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakarlık mesleğini yerine getirmektedirler.
Bu anlamda, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile fedakarlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu uğurda şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

İL GENEL MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BAYIR’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Geleceğimize yön verecek evlatlarımızın yetişmesini sağlayan anne ve babadan sonra evlatlarımıza anne ve babalık yaparak çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize minnettarız.
Öğretmenlerimiz olmasa idi okuyamaz ,yazamaz ve ileriyi göremezdik ,bizlere vatan sevgisini ,insan sevgisini ve dünyadaki bütün sevgileri öğretmenlerimiz öğretti.   Onlar bu vatanın eğitim ordularıdır. Öğretmenlerimiz her türlü zorluklara katlanarak yerine göre lojmanı bulunmayan bir köy okulunda ,yerine göre teröre maruz kalan ,yerine göre görevi başında şehit olan ama bütün zorluklara rağmen yılmadan usanmadan hizmetten ödün vermeyen eli öpülesi kişilerdir.
Öğretmenlerimiz yılda sadece bir kez değil her zaman hatırlanması gereken değerlerimizdir. 24 Kasım Öğretmenler gününün  bütün öğretmenlerimize kutlu olmasını temenni eder,ebetiyete intikal etmiş olan bütün öğretmenlerimize rahmet diler,saygı ve sevgilerimi sunarım,''dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Aksoy mesajında;''Öğretmen, ruh dünyamızın mimarı, eğitim davasının yapıcı ve en esaslı unsuru, eserine kıymet biçilemeyen sanatkâr… Öğretmen, insanı topluma ve geleceğe hazırlayan en önemli eğiticidir. Bilgiyi, öğrenmeyi, elde etmeyi ve onu kullanmayı öğreten odur. İdareciler, siyasetçiler, fikir ve düşünce dâhileri, bilgin ve yüksek girişimciler ilk defa onun elinde yoğrulur. Toplumun, insanın ve eğitimin hamurunda onun eli vardır. O, her türlü erdemin taşıyıcısıdır.

Değerli Meslektaşlarım, 
Ülkemizin her yönden gelişmesi sizlerin elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak, sizlersiniz. 

O halde çocuklarımızı bizi biz yapan değerlere sahip. Gençlerimizi, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, neslimizi aydınlatmak uğruna şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş ve emekli olan öğretmenlerimizin ve halen çalışan öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü yürekten kutluyorum,''dedi.