Su ürünleri üretimini geliştirmek için yapılan Balıklandırma Faaliyetleri, Ülkemiz kalkınmasında önemli bir sektör olan su ürünleri sektörünün geliştirilmesi, milli ekonomiye katkısının artırılması, istihdam imkânları sağlanması açısından müdürlüğümüzün yürüttüğü önemli bir çalışmadır.
Konu hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Balıkçılık, ülkemiz tarım sektörünün dört alt sektöründen birisi olup, insan beslenmesine katkısı, sanayi sektörüne hammadde sağlaması, istihdam imkânı oluşturması ve yüksek ihracat potansiyeline sahip bulunması gibi sebeplerden dolayı önemli bir konuma sahiptir. Ancak su ürünleri sektörü gerek tarım ve gerekse milli ekonomimizde henüz yeterli düzeyde bir yer tutmamaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ve zengin iç su kaynaklarına sahip ülkemizde, mevcut potansiyelin değerlendirilmesi halinde bu payın giderek artacağı ise bir gerçektir. Tüm Dünya ülkelerinde ve ülkemizde giderek artan nüfus ve buna paralel olarak ortaya çıkan protein açığını kapatmak ayrıca milli menfaatlerimizin korunmasını sağlamak amacıyla deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının muhafazası, uygun av potansiyelinin belirlenmesi, ekonomik değeri yüksek su ürünlerinin modern teknoloji uygulamalarıyla üretiminin arttırılması, sürdürülebilir bir balıkçılık için zorunlu görülmektedir. Bu kapsamda Balıklandırma çalışmaları ile su ürünleri yönünden iç su  kaynaklarımızın rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi, zengin bir protein kaynağı olan balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulmasını sağlamak üzere, Antalya Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü-Kepez Ünitesinde üretilen Aynalı Sazan, Pullu Sazan ve Alabalık yavruları ile rezervuarların özelliklerine göre balıklandırma çalışmaları yapmaktadır.

Kepez  Ünitesinde üretilen yavru balıklar 19.07.2013 tarihinde Su Ürünleri Geliştirme Projesi kapsamında balık nakil kamyoneti ile ilimize getirtilerek, 15 bin adeti Taşkale Göletine, 15 bin adeti de Kıraman Göletine toplamda 30 bin adet sazan balığı yavrusu aynı gün içerisinde İl Müdürlüğümüz elemanları tarafından rezervuarlara herhangi bir zayiata uğratılmadan bırakıldı. İl Müdürlüğü Balıklandırma çalışmaları dahilinde bu göletlerdeki sazanlar 2 yıl içinde avlanacak büyüklüğe gelecektir.”denildi.