Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (KAREGDER) Karaman İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutukluların da dâhil edilmesi için yapılan protokol İl Müftülüğü’nde imzalandı.

 
İmza törenine İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Cezaevi 1. Müdürü İshak Yıldırım ve KAREGDER Başkanı Yahya Okçu katıldı.

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 350 tutuklu ve hükümlünün 2 ayrı kategoride proje kapsamında Peygamber Efendimizin hayatından sınava gireceklerini belirterek sınavın Nisan ayının son haftası içinde yapılacağını söyledi. Geçen yıl 250 kişinin girdiği sınavın bu yıl ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında yapılacağını belirten Okçu, bu yıl toplamda 50 bin kişinin katılımını beklediklerini, Karaman dışında 63 ilden sınava katılacakların olduğunu söyledi. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci de yaptığı konuşmada 7 den 70 e önemli sayıda katılım bekledikleri sınava cezaevinden de katılım olmasının çok önemli olduğuna dikkatleri çekerek geçen yıl ve bu yıl yapılan projenin Türkiye’de ilk olduğunu söyledi.

Son 2 yıl içindeki çalışmalar kapsamında hem fidan dikildiğini hem de Efendimizin hayatının okunduğunu, öğrenildiğini sözlerine ekleyen Değirmenci, emeği geçen herkese, maddi manevi anlamda destek olan firmalara teşekkür etti.

Karaman Cezaevi Kurum Müdürü İshak Yıldırım, KAREGDER’in “Herkes O’nu Okuyor “ isimli projesi kapsamında cezaevinde de Peygamber Efendimizin hayatının okunması ve sınavın tekrar yapılmasıyla ilgili talepte bulunduklarını belirterek kendilerinin bu talep üzerine gerekli izinleri aldıklarını söyledi. Proje kapsamında çalışan tüm kurumlara ve dernek yönetimine teşekkür eden Yıldırım, tutuklu ve hükümlülerin sınava hazırlanmaya başladıklarını söyledi.