Kentte şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 4 dolmuş hattı ortak karar alarak tek çatı altında toplandı.
2 Nolu Yunuskent, 3 Nolu Cumhuriyet, 4 Nolu Beyazkent ve 5 Nolu Doğukışla dolmuş hatları, 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren tek çatı altında toplanarak hızlı ve seri yolcu taşımacılığı yapma kararı aldı.
Bu birleşmeyle ilgili olarak dolmuş şoförleri adına konuşan Cemalettin Canuylasi, "Karaman'da yıllardan bu yana özlenen bir tablo vardı. Bunun ilkini gerçekleştirip Karaman halkına en iyi hizmeti nasıl verebiliriz amacıyla dolmuş hatlarımızı tek çatı altında toplama kararı aldık. Aslında ilimizde bulunan tüm hatların birleşmesi daha çok yarar getirir ancak bazı nedenlerden dolayı ilk olarak 2, 3, 4 ve 5 nolu dolmuş hatları olarak birleşme kararı aldık. Bu dört hat, zaten Doğumevi etrafında hep birlikte vakit geçiriyor. Birlikte düşünüyoruz. Bu birleşmeyle belediyeyle daha rahat uygulamalar içerisinde olacağız. Vatandaş daha güzel bir hizmet alacak. 130 arkadaşımız bu birleşmeye imza attı. 16 Eylül Pazartesi'den itibaren bu çalışma sistemine giriyoruz. İnşallah başarılı olur, bu örnek hareket diğer illerimize de örnek olur. Dolmuşcu camiamıza hayırlı olsun diyorum." dedi.
Yeni uygulamayla Yunuskent, Cumhuriyet, Beyazkent ve Doğukışla hattında çalışan 130 dolmuş, birer hafta arayla dönüşümlü olarak güzergahları değişerek çalışacak.