43 evlerde yaşayan vatandaşların çarpık kentleşme yerine çevresi düzgün, daha modern konutlarda yaşama taleplerini değerlendiren Başkan Uğurlu, bu bölge için kentsel dönüşüm planı hazırlattı. Mahalle sakinleri ile bugün belediye encümen salonunda görüşen Başkan Uğurlu, hazırlanan projeyi 43 Evler sakinleri ile paylaştı. 

Karşılıklı müzakere edilen kentsel dönüşüm uygulamasının belediye önderliğinde yapılacağını ifade eden Uğurlu: “Bu örnek bir proje olacak. TOKİ ile yapılacak olan bir kentsel dönüşüm projesi değil. Belediye önderliğinde yapılacak. Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir sistem. Çalışmalar bu yıl başlayabilir” diye konuştu.

Proje detaylarını ve kat planlarını mahalle sakinlerine detaylı bir sunumla anlatan Uğurlu, şunları kaydetti: “19 bin m2’lik alana uygulanacak olan proje 6 bloktan oluşacak ve 408 daire yer alacak. Projeyi hemen uygulamaya koymak için düşünce aşamasında olan mahalle sakinlerinin inşaat sezonu kaçırmadan bir an önce karar vermelerini istiyorum. Hiç kimsenin bir hak kaybı olmayacak. Hesaplamalar büyük bir titizlikle yapılıyor. Kimsenin kimseye iğne ucu kadar hakkının geçmesi söz konusu değil. Uygulamanın dışında kalmak isteyenlerin olması durumunda proje aynen devam edecek. Bu durumda imar kanununun 18. madde uygulamasına ihtiyaç duyulacağı için projede süreç biraz uzayabilir. İnşallah bunlara ihtiyaç olmaz ve bir an önce çalışmalar başlar. Bu da sizlerin elinde.”

Mahalle sakinleri ise projeyi çok beğendiklerini ifade ederek; İmar Müdürlüğü’nden alacakları örnek proje planlarını diğer mahalle sakinleri ile paylaşarak en kısa zamanda mutabakat sağlayıp uygulamanın bir an evvel hayata geçmesini sağlayacaklarını söylediler.