Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm Çanakkale şehitlerini anmak için her yıl olduğu gibi bu sene de 25 Nisan’da Vefa Yürüyüşü düzenlenecek.

25 bin genç Çanakkale’de buluşacak

24 Nisan’da bulundukları kentlerden Çanakkale’ye gidecek olan 25 bin gence, yolculuk ve program boyunca gençlik liderleri ve görevli öğretmenler eşlik edecek.

Çanakkale Savaşı sırasında henüz mezun olmadan cepheye giden ve tamamına yakını şehit düşen Erzurum Lisesi, Kayseri Lisesi, İzmir Lisesi ve Galatasaray Lisesi’nden de 40’ar öğrenci programa katılacak.

4 bini Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler olmak üzere toplam 7 bin üniversite ve lise öğrencisi ile Osmanlı tebaası ülkelerden gelecek gençler ve bu ükelerin Türkiye’de eğitim alan gençleri olmak üzere 12 bin genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde programa katılacak.

Aynı zamanda İzcilik Federasyonu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve askeri okullardan da katılacak olan 13 bin genç ile toplam 25 bin genç bir araya gelecek.

Kur’an-ı Kerim tevhidi ile başlayacak programda Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okunacak, tiyatral gösterilere yer verilecek, ilahi ve ezgiler dinletilecek. Katılımcı gençler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın başlatacağı yürüyüşün ardından Conkbayırı’na varacak. Program, mehteran gösterisiyle son bulacak.

Dünya rekortmeni dalış sporcumuz Şahika Ercümen de 25 Nisan’da Barış Dalışı ve uygun bir tarihte de rekor dalışı gerçekleştirecek.