Eskiler bilirler; 1956 Ağustosunda Karaman Cumhuriyet Parkında Yeni Minare Camiinin İmamı Halim Hoca bir subayın atının tekmesi sonucu hayatını kaybeder.

Sesinin güzelliğiyle maruf hatta o ezan okurken ağlayan çocuk dururdu denilen Halim Özdemir Hoca hastaneye kaldırılırken kendine şikayetçi misin diye soran memura mukadderatim böyleymiş şikayetçi değilim der ve 43 yaşında 4 çocuğunu ve sevenlerini geride bırakarak dar-ı bekaya irtihal eder. Geride kalan biri daha vardır: Eşi Ayşe Özdemir hanım. 33 yaşında ikisi erkek ikisi kız ki biri anne karnında olmak üzere 4 çocuğuyla dul kalan Ayşe hanım. Eşinin anne ve babası bile Başyayladan o dönemin imkansızlıklari nedeniyle günlerce sonra gelebilmiş Karamana. Işte o Ayşe Hanım Teyze onca zorluğa rağmen eşine olan sevgi ve vefasından dolayı hiç evlenmemiş, çocuklarına hem annelik hem babalık yaparak 91 yasina ermiş ve dün 58 yıl aradan sonra eşine kavuşmuştur. Dile kolay 58 yıl. 1956 da Kırmahalle Mezarlığı diye bilinen bugünkü büyük kabristanimiza defnedilen Halim Hocanın yanında yer bulunamadığı için eşiyle aynı mezara konulacak Ayşe hanım. Pazar günü öğle namazından sonra musallada cenaze namazı kılınacak ve eşinin mezarına konulacak. Rahmeti Rahmana ve eşine kavuşacak.
Ve ilginç bir tevafuk daha; yine pazar günü öğle namazından sonra restorasyonu tamamlanan Yeni Minare Camisinin yani Ayşe hanımın eşi Halim Hocanın imamı iken vefat ettiği caminin açılışı yapıldı bakanımız Lütfi Elvan Bey tarafından.

Eşinin camisi yeniden ibadete açılırken Ayşe hanım da aynı anda Allahü a'lem şehit olan eşinin açılan kollarına kavuşacak aynı mezarda. Ne garip bir tevafuk.
Ayşe hanıma rahmet, çocuklarına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin.