Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi sona erdi. 

Kongrenin kapanış törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, Kongre Başkanı ve KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, Spor Bilimleri Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, akademisyenler ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen spor bilimi öğrencileri katıldı. 

“KMÜ olarak Spor Bilimleri Öğrenci Kongresinin çıtasını yükselttik”

Kongre kapanış programında konuşan Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, “İki gün süresince kongreye katılan hem akademisyenler hem de öğrencilerden çok olumlu dönütler aldık. KMÜ olarak ulusal düzeyde tertip ettiğimiz Spor Bilimleri Öğrenci Kongresinin çıtasını yükselttiğimiz kanaatindeyim.” dedi. 

Akpınar, kongre kapsamında Türkiye’nin 44 üniversitesinden 105 sözel ve 109 poster sunumu olmak üzere 214 çalışma sunulduğunu, 4 toplumsal duyarlılık projesi ve bir de değerler eğitimi kompozisyon yarışması düzenlendiğini belirtti.

“İnsanlara katkı vermeyi bıraktığınızda ölmeye başlarsınız”

Programda konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “İnsanın en önemli özelliklerinden birisi tanışmak ve paylaşmaktır. Bunlar ne kadar yerine getirilirse insan o kadar mutlu olur. Ben mutlu oldum, zenginleştim. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

Rektör Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirildiğine dikkat çekerek önemli olanın her zaman en iyisini yapma gayreti taşımak olduğunu söyledi. Gökmen, “Hiçbir insan, hiçbir kurum bütün yaptıklarıyla iyi ve doğru yapmaz. Aynı zamanda hiçbir insan, hiçbir kurum bütün yaptıklarıyla kötü yapmaz.” şeklinde konuştu.

Roosevelt’in “İnsanlara katkı vermeyi bıraktığınızda ölmeye başlarsınız” sözünü dinleyenlerle paylaşan Rektör Gökmen, “Etrafımıza baktığımızda o kadar çok ‘yaşayan ölü’ olduğunu görürüz ki, biz üniversite olarak yaşarken ölmeyi değil, öldükten sonra da yaşamayı istiyoruz.” dedi.

Kapanış programı sözel sunumlar, poster sunumları, projeler ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve kongreye katkı sunanlara plaket takdimi ile devam etti. Ardından önümüzdeki yıl düzenlenecek kongrenin yeri açıklandı.

8. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi Mersin’de

Spor Bilimleri Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, kapanışta yaptığı açıklamada 8. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresinin Mersin’de Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirileceği bilgisini verdi. 

7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese de teşekkür eden Doç. Dr. Mirzeoğlu, “Burada bundan sonraki kongreye de ışık tutacak çalışmalar gördük.” şeklinde konuştu.