Katıldığı programlarda 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri hakkında bilgi veren Vali Kahraman, Türkçe’nin bugünlere gelmesinde büyük bir öneme sahip olan Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe Fermanını Karamanın kendisi için büyük bir miras ve onur kabul ettiği için Türk Dil Bayramının her yıl Karaman’da coşkulu bir şekilde kutlandığını ifade etti.

Bu yıl ki Türk Dil Bayramı kutlamalarının Ankara’dan hareket edecek olan Türkçe Treni ile başlayacağını belirten Vali Kahraman, Türkçe Treninin sırasıyla Kırıkkale ve Kayseri illerine uğrayarak bu illerde de çeşitli etkinliklerin yapılacağını ifade etti. Vali  Kahraman , Türkçe Treni için Karaman’da yapılacak olan karşılama töreninden sonra aynı gün içerisinde Karaman garından Aktekke Kent Meydanına doğru fener alayı eşliğinde Türkçe Yürüyüşünün yapılacağını belirtti.

Ülkemizin yeni bir anayasa sürecinden geçtiğine ve bu yıl dil bayramında, “ Gençliğin Türkçe Kurultay’ında”  gençlerin, yeni anayasanın ve hukukun dilini tartışacağını ifade eden Vali  Kahraman  Karaman’da gerçekleştirilecek olan “ Yeni Anayasa ve Hukukun Dili” konferansına TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de katılacağını belirtti.

Karaman’ın aynı zamanda Hz. Yunus Emre'nin yaşayıp, sırlandığı şehir olduğuna dikkat çeken Vali  Kahraman , bu nedenle Hz. Yunus Türbesinin hemen yanı başında “Kapımız açıktır girene lokmamız helâldir yiyene” anlayışıyla bir hoşgörü sofrası kurulacağını söyledi.

Türk Dil Bayramı etkinliklerinde eğlence boyutunun da bulunduğunu ifade eden Vali Kahraman, bu noktada yerel ve ulusal sanatçıların konserlerinin yapılacağı 735. Türk Dil Bayramının dolu dolu kutlanacağını söyledi. Vali  Kahraman 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri ile 05 Haziran 2012 'de İlimizde gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatlarının  Karaman'ın  ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Vali  Kahraman katıldığı programlarda “ Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene” anlayışıyla Karaman’da yapılacak olan 735. Türk Dil Bayramı etkinliklerine Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızı davet etti.