İşte O Açıklama: 

İnsanı, insan onurunu, insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini, hukuku önemseyen ve önceleyen herkes, her fikir, her kitle, her örgüt ve her devlet için "terör"; yöntemi, hedefi ve gerekçelerine bakmaksızın insanlık dışıdır ve insanlık suçudur. 

10 Ekim Cumartesi sabahı, insanlık yoksulu ve vicdan yoksunu bir terör örgütünün Ankara'daki insanlık dışı ve insanlık suçu hükmündeki eylemiyle canımız acıdı, yüreğimiz yandı.

 

İnsanlıktan nasipsiz bir terör örgütünün "kansız iki canlı bombacısı" tarafından gerçekleştirilen birliğimizi, kardeşliğimizi, biz'i hedef alan terör eylemi, yüreklerimize yas, gözlerimize yaş bıraktı. Ancak, biz terörle mücadeleyi bırakmayacağız. Biz, terörü besleyen kirli mahfilleri ortaya çıkarmakta, ifşa etmekte kararlı olacağız. 

Patlayan bombalar hepimizi hedef aldı. Biz'i öldürmek istediler. Terör örgütlerinin vahşet ve cinnet ateşiyle ölenler, teröristlerce öldürülenler bizim evladımız, bizim komşumuz, bizim gencimiz, bizim yaşlımız. Kimimiz kadim dostunu, kimimiz çocukluk arkadaşını yitirdi. Hepimiz canlarımızı kaybettik. 97 insanımızı yitirdik. 97 canımızı kaybettik. Fakat, terörü, terörden medet umanları, terör üzerinden bizi ayrıştırmak isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Birbirimize can olma hasletimizi kaybetmeyeceğiz. Biz olma, bir olma, iri olma, diri olma hassasiyetimizden vazgeçmeyeceğiz. 

Ankara'yı kana bulayan, milletimizi yasa boğan, 97 insanımızın hayatla bağını kopartan canileri ve onları azmettirenleri, kim olduğuna, hangi gerekçeyle hareket ettiğine, neyi hedeflediğine, kime hizmet ettiğine bakmaksızın lanetliyoruz. Bu alçakça saldırıyı yapan taşeronların, teröre asıl işverenlik yapanların, azmettirenlerin, vahşet emrini verenlerin bir an önce bulunmasını ve hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.   

Devletin bütün kurumlarını, yetkililerini, siyasi partileri, siyasi liderleri ve tüm siyasi aktörleri, Türkiye'nin bütün sivil toplum örgütlerini teröre karşı tek ses olmaya, terörü bitirmeye kararlı nefes olmaya, ortak hareket etmeye, yasta ortaklaşmaya, terörle mücadeleye yoğunlaşmaya davet ediyoruz.  

Reyhanlı'da teröre kurban verdiklerimiz, Suruç'ta arkalarından ağıt yaktıklarımız, terör kurşunlarıyla şehit mertebesine uğurladıklarımız ve son olarak Ankara'da Gar Meydanında ölümlerine ağladıklarımız ne rakam ne de sayıydılar. Onlar, bu ülkenin vatandaşı, insanca yaşama hakkına sahip insanlarıydılar. 

Terör, insanlarımızı öldürüyor. 

Terör örgütleri, insanlığımızı hedef alıyor. 

Terör eylemleriyle, dostluğumuz, kardeşliğimiz, huzurumuz, refahımız yok edilmek isteniyor.

Terör, "Yeniden Büyük Türkiye" hedefinden vazgeçmemiz için sahaya sürülüyor. 

Terör örgütleri, Türkiye'nin mazlumları kucaklamasını, insanlarımızın kardeşçe kucaklaşmasını engellemek isteyen küresel şebekelerin taşeronluğunu üstleniyor. 

Terör eylemleriyle, son verdiğimiz ötekileştirme çukurları yeniden kazılmak, kamplaşma duvarları yeniden örülmek isteniyor. 

Bu oyuna düşmemeliyiz. Düşmeyeceğiz. 

Bu tezgâha son vermeliyiz. Hep birlikte son vereceğiz. 

Bu kirli işbirliğinin taşeronlarını da asıl işverenlerini de el birliğiyle önce ifşa sonra imha edeceğiz. 

Biz diyoruz ki; Terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terör, ortak düşmanımız olmadıkça, terörle mücadeleye dair ortaklığımız, terörü bitirmek hepimizin ortak hedefi olmadıkça, ne terörü yok edebiliriz ne de terör örgütlerinin varlığına son verebiliriz. 

Biz inanıyoruz ki; "Önce insan" diyen ve "İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın"  anlayışıyla insana hürmet eden milletimiz ve milletimizin emrindeki devletimiz; kişiliği, kimliği, sıfatı, mevki ve mevzisi, etki ve yetkisi ne olursa olsun terörü gerçekleştirenleri, terörü besleyenleri, terörün akıttığı kandan beslenenleri yenecektir, terörü bitirecektir, terör örgütlerinin varlığına son verecektir.   

Biz diyoruz ki; Eylemin failine,  kime zarar verdiğine, kime menfaat temin ettiğine, kimi öldürdüğüne bakarak teröre karşı pozisyon belirleyenler, terör örgütleriyle arasına mesafe koymayı beceremeyenler hem bize hem de milletimize uzaktır. 

Biz inanıyoruz ki; Milletimiz, teröre, terör üretenlere, terör örgütlerine dönük tepkisini, mücadelesini teröristin "kim" olduğu, terör örgütünün "kimlerle yol aldığı", ve "kime hizmet ettiği" üzerinden belirleyenleri, belirlemeye yeltenenleri "terör dostu, millet düşmanı" olarak etiketleyecektir. 

Biz diyoruz ki; Terör eylemleri sonucunda ölenlerin, öldürülenlerin kimliğine, aidiyetine, milletine, mensubiyetine, meşrebine, mezhebine bakmadan yasını tutanlar, geride bıraktıklarının acısını paylaşmayı başaranlar terörün biz'i hedef aldığını idrak edenler izan ve irfan ehlidir, insandır, insanlığın merhamet yoldaşıdır. 

Biz istiyoruz ki; "Medeniyet havzasının lider ülkesi Türkiye, küresel rekabetin öncü ülkesi Türkiye" hedefi bütün siyasi partilerin, bütün siyasi aktörlerin, bütün siyasi liderlerin hedefi olsun. Bu hedefe ulaşmak için, terörün ve terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakmak, patronlarına haddini bildirmek için bütün siyasi liderler ve istisnasız bütün siyasi partiler, birbirlerine yönelik "zehirli dilden" özenle kaçınmalıdır. 

Biz diyoruz ki; Güvenlik zaafiyetinin olmadığı, önleyici tedbirlerin hatasız alındığı, özgürlüklerin birlikte ve huzur içinde kullanıldığı Türkiye, hepimizin hakkıdır. Bu hakka kast edenler, bu hakka yönelik ihmali ve kusuru bulunanlar hukuk önünde hesap vermelidir. 

Biz inanıyoruz ki; Türkiye milleti ve devletiyle, terör örgütlerini azmettirenlerle, terör örgütleriyle mücadele edecek ve terör eylemlerine izin vermeyecek potansiyelini harekete geçirecek,  kapasitesini kullanmaktan imtina etmeyecektir.  

Biz diyoruz ki; Terörün hedef aldığı insanımızdır. Hiç birisi uzağımız değil hepsi yakınımızdır. Eştir, arkadaştır, dosttur, kardeştir. Anamızdır, babamızdır, oğlumuz, kızımızdır. Candır. İnsandır. 

Biz inanıyoruz ki; Bizim ülkemizin insanları "Fikren benim gibi düşünmeyebilirsin, sen de insansın seni de düşünmeliyim" duruşuyla, "binyıllık desende bir ve beraberiz" anlayışıyla insanı esas alan, insanca yaşamaya imkân sunan, insan onurunu koruyan Türkiye'yi birlikte kuracağız. 

BİZ MİLLETİMİZİN MERHAMETİNE GÜVENEREK DİYORUZ Kİ; Acıyı birlikte yaşayacağız. Yasımızı birlikte yaşayacağız. Sevincimiz gibi hüznü ve matemi de paylaşacağız. 

BİZ MİLLETİMİZİN FERASETİNE İNANARAK DİYORUZ Kİ; Terörle, terör örgütleriyle, işbirlikçileriyle, azmettiricileriyle ve destekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz. İnsanlarımız ve insanlık için, huzur, refah, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kast edenleri birlikte alt edeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye hedefine birlikte yürüyeceğiz. 

BİZ MİLLETİMİZİN ŞERRE KARŞI ÇIKMA CESARETİNE DAYANARAK İNANIYORUZ Kİ; TERÖRÜ BİRLİKTE BİTİRECEĞİZ. TERÖRÜ YENECEĞİZ. TERÖR ÖRGÜTLERİNİ VE PATRONLARINI HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GÖNDERECEĞİZ. 

BİZ MİLLETİMİZİN HAYRA DAİR BASİRETİNE DAYANARAK İNANIYORUZ Kİ; SADECE TÜRKİYEYİ DEĞİL BÜTÜN İNSANLIĞI TERÖRÜN KAN VE CAN PAZARINDAN KURTARMAYA KARARLI BÜYÜK TÜRKİYEYİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ. 

BİZ İSTİKLAL MARŞIMIZDAKİ "KORKMA" MÜJDESİNE İNANARAK VE "HAKKIDIR HAKKA TAPAN MİLLETİMİN İSTİKLAL" ÇAĞRISINA UYARAK; "İNSANI YAŞAT Kİ; DEVLET YAŞASIN" DURUŞUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ.  

BU İDRAK VE İNANÇLA; TERÖR EYLEMLERİ SONRASINDA BİRBİRİMİZİ SUÇLAMAK YERİNE ORTAK AKILLA SUÇLULARI BULMAYI, BİRBİRİMİZE HAKARET ETMEK YERİNE BİRLİKTE HAREKET ETMEYİ TERÖRDEN RANT SAĞLAYANLARI BİRLİKTE MİLLETE İFŞA ETMEYİ BAŞARMALIYIZ, BAŞARACAĞIZ…  

TÜRKİYE'Yİ TERÖR BATAKLIĞINDAN KURTARACAĞIZ.