Abidin Aydoğdu'nun 22 Ekim 2015 tarihli yazısı;

''Merih Ünver

1973 yılından buyana aralıksız siyaseti takip ederim. Özellikle de CHP’yi. Rahmetli dedem Cumhuriyet Halk Fıkrası’nın, yani şimdiki adıyla CHP’nin kurucularındandı. CHP’yi takip ettiğim sıralarda partisine bağlı iki tane CHP’li görmüştüm. Biri Kamil Kırıkoğlu diğeri ise Bekir Kumrul. Bir yıl önce siyasi arenada Karaman Belediye Başkan Adayı Merih Ünver’i tanıdım. Gerçek bir CHP’li. Şahsı için hiçbir şey beklemeyen, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyen, cesur bir CHP’li. Yalakalık, sen en büyüksün edebiyatı yapmadan siyasetin Jeanne d’Arc’ı olan bir kadın. Kimseye müdanası yok. Ama ülkesi konusunda huzursuzluk duyan, vatandaşlık görevlerinin tümünü eksiksiz yerine getiren bir CHP’li.

Bir hafta önce TESUD’un Başkanı Emekli Orgeneral Erdoğan Karakuş ile oturuyorduk. “Yahu” dedi “bana bir söyle, bu CHP ne zaman iktidar olur.” Ben de ona kısa bir cevap verdim. “Paşam” dedim, “Kamil Kırıkoğlu, Bekir Kumrul, Merih Ünver gibi siyasetçiler bulun. Bu sayı 100’e çıkarsa CHP iktidar olur.” Komutan güldü. “Kaç sene sürer bu” diye sordu? “Sene sürmez” dedim. “Ben çok akıllıyım da öbür insanlar salak mı? Chp yönetiminin gördükleri bu insanlar karşısında bile takındıkları tavır belli. Bunlar proje bazında rakip partilerden çok kendi partilerinin içerisinde mücadele veriyor.”

Benim yazılarımı takip edenler, Kamil Kırıkoğlu (Allah rahmet eylesin), Bekir Kumrul (Allah ömrünü uzun etsin) bunlar hakkındaki yazılarımı da okumuşlardır. Merih hanıma yazdıklarımı onlara da yazdım. Bir gün CHP’den biri uyanırsa, bu ve bunun gibi insanları partide karar alıcı duruma getirirse işte o zaman CHP ekonomik kayıp yaşamaz, sosyal kayıp yaşamaz ve gerçekten Atatürk’ün partisi olmaya hak kazanır. Bu yazı nedeni ile Kamil Kırıkoğlu’nu saygıyla anıyorum. Bekir Kumrul ve Merih Ünver’e mücadeleye devam diyorum. Unutmadan şunu da eklemeliyim ki, Bekir Kumrul ve Merih Ünver Karamanlı Yörüklerdir. Yaşam tarzları ve ahlak anlayışları, inanılmaz insan sevgileri ile toplumun her katmanında karşılık bulurlar.

Not: Atatürk’de Karamanlı bir yörükdü.''

Abidin Aydoğdu Kimdir?
Sarıkamış doğumlu. Sarıkamış’ta orta halli bir ailenin ikinci ve son çocuğu.

Uzun yıllar spor spikerliği yaptı.14 yaşından beri futbol ve siyasette uzman  Kars milletvekillği yapan teyzesinin kocasından (Remzi Çakır ) dersler aldı. Osmanlı’dan bu yana siyasal hareketleri inceleyen kitaplara merak saldı. Sporla beraber siyaseti de hiç ihmal etmedi. Spor ve siyaset konusunda beş sene konferanslar verdi.